Hlavní obsah

Plzeň chystá oslavy, mistři dorazí ve speciálním vozítku. Zápas ale v televizi neuvidíte

Plzeň se připravuje na oficiální mistrovskou korunovaci. Po dnešním duelu s Jabloncem převezmou fotbalisté Viktorie na trávníku Doosan Arény pohár pro ligové šampióny. Vzápětí vyrazí na společnou oslavu s fanoušky na náměstí Republiky. Utkání je delší čas vyprodané, klub proto plánuje přímý přenos na velkoplošné obrazovce v centru města, byť si zápas čerstvého mistra s finalistou MOL Cupu překvapivě nevybrala žádná televize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprchy šampaňským k oslavám titulu neodmyslitelně patří.

Článek
Fotogalerie

„Nicméně i přes tuto technickou komplikaci budeme chtít fanouškům přenos nabídnout," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Klub hodlá fanouškům obrazově zprostředkovat také samotné předávání trofeje. Tento okamžik bude pro příznivce spojený s příjemnou akcí. Ve chvíli, kdy kapitán Roman Hubník pozvedne pohár nad hlavu, začne se na náměstí čepovat pivo zdarma. Viktoria zajistila čtyřicet sudů nepasterizované dvanáctky Gambrinus, tedy úctyhodných čtyři tisíce piv.

Novopečení mistři dorazí ze stadiónu kolem 21. hodiny ve speciálním vozítku. Obkrouží náměstí, po jednom pak budou uváděni na pódium. Po „pěveckém" bloku s fanoušky centrum Plzně rozzáří ohňostroj. „Máme nachystané i jedno překvapení. Nevědí o něm ani hráči," dodal tajemně Pillár.

Reklama