Hlavní obsah

Jablonec věří v úspěšné jaro i se silně obměněným kádrem

Prvoligový tým fotbalistů Jablonce prošel v zimní přestávce výraznou obměnou kádru, přesto trenér Petr Rada věří, že se to na hře mužstva negativně neprojeví. Z kádru pátého celku tabulky odešlo šest hráčů, které vesměs nahradily nové tváře, i s nimi se chtějí Severočeši pohybovat v horní polovině tabulky.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Jablonce Michal Špit chytá střelu v utkání v Ostravě s Baníkem.

Článek

Do tureckého Malatyasporu zamířili Šenkeřík a Michálek, Nesvadbu zlákal Petrohrad, Drobný ukončil hostování a vrátil se do Sparty, Kotyza zamířil zpět do Bohemians 1905 a Huber odešel na hostování do Letohradu. Navíc navrátilec z Turecka Dosoudil se po pár týdnech přípravy s Jabloncem stěhoval do pražské Slavie.

"Na můj vkus je těch změn v rozehrané soutěži až moc," řekl na úterní tiskové konferenci trenér Jablonce Rada, který podle nové smlouvy bude u týmu působit až do 30. června 2007.

Odešlo třináct gólů

Nejvíce ho mrzí odchody Michálka a Šenkeříka. "S nimi nám odešlo třináct gólů, které na podzim nastříleli. Taková ztráta nepostihla žádný jiný prvoligový klub. Na druhou stranu musím říci, že nový hráči mají svou kvalitu. Jen je škoda, že někteří jako třeba Glos nebo Zábojník naskočili až v průběhu přípravy," pokračoval Rada.

Novými tvářemi jsou i útočníci Lafata z Xanthi, Svátek ze Sparty a Nulíček z dorostu, středopolaři Musil na hostování z Brna a Vrabec z B-týmu. Hostování obránce Pončáka z Českých Budějovic se změnilo v přestup.

Na soustředění na Kypru Jablonec vyhrál dva zápasy a ve dvou remizoval. "A to jsme se utkali s kvalitními soupeři," upozornil Rada. V současnosti jej ale trápí minimální možnosti trénování na přírodní trávě. "Po návratu z Kypru jsme byli jen na umělce, nebo v tělocvičně. Věřím, že alespoň poslední trénink absolvujeme doma na přírodní trávě," dodal Rada, jehož tým se v jarní ligové premiéře utká v neděli se Slavií.

Dobrý fotbal pro radost diváků

Konkrétní cíle pro jarní sezónu si prý Jablonec neklade. "Chceme hlavně hrát dobrý fotbal, aby z něj měli hráči i diváci radost. Samozřejmě bychom se rádi udrželi na lichotivém postavení v první polovině tabulky, ale nebude to lehké," řekl Rada.

Od nedělního utkání se Slavií bude na jabloneckém stadionu otevřena nová hlavní tribuna. "Střelnice" tak už nebude v provizoriu jako na podzim, kdy měli diváci možnost sledovat zápasy jen z protější tribuny a zpoza jedné branky. Nová hlavní tribuna včetně kompletního zázemí bude slavnostně otevřena 30. května u příležitosti přípravného utkání reprezentačních mužstev ČR a Kostariky.

Reklama

Související témata: