Hlavní obsah

Zachránit se v českém fotbale není jednoduché, ulevil si zlínský Páník po čtrnáctém duelu bez výhry

Liberec

Čtrnáct zápasů v řadě nedokázali fotbalisté Zlína vyhrát v nejvyšší soutěži. Přesto mohou slavit záchranu. Pět jarních remíz v součtu s podzimním čtyřiadvacetibodovým ziskem zajistilo týmu Bohumila Páníka příslušnost k tuzemské elitě i na další sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Mám smíšené pocity, protože jsme se zachránili. Ale současně se dívám do budoucnosti a je mi i na příkladu duelu v Liberci jasné, že musíme kádr doplnit. Máme spoustu nováčků, kteří se v nejvyšší soutěži učili hrát. Teprve se s prostředím seznamovali," vykládal Páník po středečním duelu, v němž Zlín třikrát vedl, přesto neodvezl zpod Ještědu ani bod. Liberec po senzačním obratu slavil výhru 4:3.

„Domácí v závěru ukázali větší důraz a agresivitu v pokutovém území. My jsme navíc špatně bránili standardní situace," lamentoval Páník. „Je smutné, že nás po rozích potrestal kluk, který ani není moc vysoký," posteskl si zlínský útočník Tomáš Poznar.

„Možná jsme se postarali o nějaký rekord, když jsme se zachránili s takovou sérií bez vítězství. Ale duel v Liberci přesně vystihuje celé naše jaro. Hrajeme dobře, dokážeme držet tempo hry, ale na výhru stejně nedosáhneme, což nás strašně sráží," posteskl si Poznar.

„Hráči jsou pochopitelně zklamaní, že tak dlouho neslavili vítězství. Série se na nich podepisuje. Na podzim jsme mnohdy zápasy přelamovali o gól. Možná nás v první polovině soutěže soupeři i podcenili," přemítal Páník nad diametrálně rozdílným bodovým ziskem svého výběru ve dvou částech sezóny.

„Na jaře jsme měli těžký los. Složitě jsme se prohryzávali k záchraně. Někdy jsme byli dobří a stejně jsme utkání nevyhráli. Mám radost, že jsme se udrželi, protože zachránit se v českém fotbale není jednoduché," pronesl mnohoznačně Páník.

„Kromě jiného nás srážela celé jaro i špatná efektivita, což se znovu potvrdilo i v Liberci. Vstřelíme tři branky venku, ale stejně nevyhrajeme. Kdybychom byli úspěšnější při vyložených příležitostech do přestávky, mohli jsme možná slavit výhru," přemítal Poznat. „Ano. Potřebovali jsme odskočit na rozdíl dvou branek, což se nepodařilo," pojmenoval jednu z příčin nezdaru předposledního kola Páník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články