Hlavní obsah

Chtěli jsme k oslavě titulu i výhru. Nemůžeme mít ale pokaždé všechno, smál se Rajtoral

Odjeeezd! Výzva od spoluhráčů, kteří se z Doosan Arény chytali na přesun na plzeňské náměstí Republiky k oslavě s fanoušky, zněla dostatečně razantně. „Odjezd. Nedá se svítit. Tak se mějte, už musím," sdělil s úsměvem novinářům obránce Plzně František Rajtoral po středeční korunovaci nových mistrů fotbalové Synot ligy.

Fotbalisté Plzně přebírají mistrovský titulVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vzápětí s viktoriány nasedl do speciálního vozítka a zamířil s nimi do centra města. Něco podobného zažíval ve středu večer už počtvrté. Rajtoral totiž patří do úzké skupinky Západočechů, kteří mají kompletní sbírku čtyř plzeňských titulů.

„Každá oslava je něčím výjimečná. První místo je stejné, ale oslavy jsou pokaždé jiné. Nyní třeba tím, že jsme poprvé titul obhájili," uvedl Rajtoral. „Jsou však náročné. Ono se to nezdá, odehrajete náročný zápas, pak bez jídla něco vypijete. Ne, není to vůbec jednoduché," smál se Rajtoral.

I jeho mrzelo, že se v posledním domácím duelu sezóny, po němž viktoriáni převzali vítězný pohár, nerozloučili s fanoušky výhrou. S Jabloncem padli 1:2. „Nemůžeme mít pokaždé všechno. Titul máme, výhru ne," prohodil Rajtoral.

První poločas strávil na lavičce, sledoval z ní dva údery Severočechů. Ve druhé půli už byl na trávníku, Plzeň ale stihla pouze snížit zásluhou proměněného pokutového kopu Michala Ďuriše.

„Po přestávce jsme hráli dobře, manko dvou gólů se ale dohání těžko. Dali jsme penaltu, škoda, že tam nespadla žádná z dalších šancí. Ale škoda to není, máme znovu titul. Užijeme si to stejně hezky," culil se Rajtoral.

Reklama