Hlavní obsah

Fandíme Boleslavi, vzhlíží Uhrin i Hušbauer k naději, že se slávisté posunou do Evropy

Příbram

Po dlouhém střeleckém trápení našli slávisté mušku. Slovácku dali pět gólů a ve středu fotbalistům Příbrami tři. „Proměňujeme každou druhou šanci. To se nám dřív nestávalo, i když jsme si je dokázali připravit," liboval si kouč Slavie Dušan Uhrin mladší a připomněl, že jeho svěřenci měli u Litavky ještě dvě příležitosti a jednou trefili tyč.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Muris Mešanovič ze Slavie (uprostřed v popředí) se raduje z gólu. Gratulují mu spoluhráči (zleva) Tomáš Souček, Jan Mikula a Jaroslav Mihalík.

Článek

Spokojený byl i s tím, že červenobílí si pojistili pátou příčku v tabulce, která dává naději na účast v pohárové Evropě, pokud MOL Cup vyhraje příští středu Mladá Boleslav. „Sezóna pro mne skončí v sobotu, ale samozřejmě ve finále s Jabloncem budu fandit Boleslavi," přiznal Uhrin, který vedl i Středočechy.

Hušbauerovi chybějí góly

Režisérem slávistického triumfu v Příbrami byl záložník Josef Hušbauer. „Chtěli jsme dát brzy gól, abychom se dostali zase do pohody, ten jsme dali. Byl sice šťastný, ale hodně nám pomohl. Potom jsme přidali ještě další dva a do druhé půle jsme mohli jít v klidu. Bohužel jsme přestali hrát, zatímco Příbram přidala na důrazu, začala nakopávat dopředu balóny, takže to pak byl už hlavně boj," ohlédl se za utkáním.

I přes vítězství v závěru sezóny není Hušbauer s pátým místem úplně spokojený. „Je dobré, že jsme si ho vybojovali sami, ale chtěli jsme víc, čtvrté nebo třetí, aby účast v pohárové Evropě byla jistá. Takhle musíme čekat na finále MOL Cupu a fandit Mladé Boleslavi," konstatoval záložník Slavie. „Ale upřímně, mužstvo je nové, sehrávali jsme se, takže nakonec úspěch to je. Pochopitelně se budeme chtít rozloučit vítězně v sobotu v utkání s Plzní," pravil.

K sobě byl kritický. „Určitě se ode mne čekalo víc gólů. Některé zápasy herně také nebyly dobré. To bych ale přičítal hlavně tomu, co už jsem říkal, sehrávali jsme se. Na podzim to bude určitě lepší," slíbil fanouškům Hušbauer.

Reklama