Hlavní obsah

Disciplinárka opět udělila Lerchovi pokutu za chybu v Olomouci

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR opětovně potrestala sudího Ondřeje Lercha pokutou 50 tisíc korun za chybu při udílení karet v utkání 19. ligového kola mezi Olomoucí a Plzní. Odvolací komise vrátila březnový verdikt k přezkoumání, ale disciplinárka provinění potvrdila a uložila stejný trest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Ondřej Lerch.

Článek

"Doplnili jsme důkazy a znovu rozhodli, že pan Lerch spáchal disciplinární přečin v podobě administrativního pochybení delegované osoby," řekl novinářům předseda disciplinárky Richard Baček.

Lerch ve druhém poločase utkání na Hané ukázal žlutou kartu domácímu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen, jelikož byl v utkání napomenut už podruhé. V zápise však byl uveden vedle stojící Michal Vepřek.

Disciplinárka udělila ostravskému brankáři Vojtěchu Šromovi a olomouckému Martinu Šindelářovi za vyloučení v 29. ligovém kole trest na jedno utkání, takže sezóna už pro ně skončila. Stejně jako kvůli dvanácti žlutým kartám pro teplického Admira Ljevakoviče, kvůli osmi napomínáním pro Tomáše Kučeru z Jihlavy a kvůli čtyřem kartám pro mladoboleslavské Pavla Čmovše s Adamem Jánošem a jihlavského Janiho Urdinova.

Ve druhé lize dostal znojemský David Ledecký za vyloučení trest na jedno utkání. Za čtyři žluté karty si jedno kolo nezahrají Ondřej Běloušek z Táborska, Ján Králík z Ústí nad Labem, Pavel Moulis s Matějem Hýblem z béčka Olomouce, Petr Zieris z Varnsdorfu, Daniel Tarczal z Vlašimi, Michal Skwarczek z Frýdku-Místku a Petr Mareš z Hradce Králové.

Reklama