Hlavní obsah

U Dukly končí po téměř sedmi letech kouč Kozel, přijde Šilhavý

Aktualizováno

U fotbalistů Dukly po sezóně končí trenér Luboš Kozel. Pětačtyřicetiletému bývalému obránci, který vedl pražský tým od konce roku 2009, vyprší ke 30. červnu smlouva a novou se rozhodl nepodepsat. Majoritní majitel klubu Petr Paukner po sobotním posledním utkání sezóny se Slováckem (0:1) uvedl, že Kozlovým nástupcem bude bývalý kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během utkání se Slavií.

Článek

Kozel před pěti lety dovedl Duklu do nejvyšší soutěže, kde třikrát skončila šestá a jednou sedmá. V tomto ročníku dejvické mužstvo dlouho nemělo definitivní jistotu záchrany, nakonec obsadilo desáté místo. Společně s Kozlem odejde z Dukly po vypršení kontraktu i dlouholetý asistent Jan Suchopárek, který se stane trenérem reprezentace do 19 let.

Paukner na tiskové konferenci po utkání se Slováckem ocenil, že pod Kozlem byl tým stabilně v horní polovině tabulky. "Vtiskl Dukle moderní systém a byl úspěšný. Přeju mu, aby se mu při novém angažmá dařilo ještě více než v Dukle. Třeba se může stát, že se tu znovu setkáme a bude znovu trenérem Dukly," řekl.

Šilhavý naposledy působil v Jablonci, kde skončil po nepovedeném podzimu tohoto ročníku. Předtím trénoval v Liberci, Českých Budějovicích, Plzni a Kladně. "Smlouva by měla být podepsána v úterý, na to bude svolána tisková konference, aby si sám mohl říct, jaké má záměry. Já jen mohu říct, že jsme se na všech bodech smlouvy domluvili," uvedl Paukner.

Šilhavého považuje za zkušeného trenéra. "Doufám, že naváže na vysokou laťku, kterou tady Luboš Kozel zanechal. Přál bych si, aby byl ještě úspěšnější," řekl Paukner.

Kozel v Dukle vydržel dlouho i přes vábení jiných klubů. V listopadu 2013 dostal nabídku od Plzně, aby zaujal místo po odchodu Pavla Vrby k české reprezentaci, ale rodák z Vlašimi tehdy odmítl, protože v létě toho roku na Julisce prodloužil smlouvu. Spekulovalo se i o zájmu pražské Slavie.

"Jméno trenéra Luboše Kozla je a vždy bude spojeno s významnou novou érou Dukly," uvedl na webu Dukly výkonný ředitel Michal Šrámek. "Přeji mu mnoho úspěchů a za všechny v Dukle vyslovuji díky," dodal.

Devítinásobný reprezentant Kozel v roce 2003 ukončil hráčskou kariéru po vleklých zraněních. Pak začal trénovat rezervu Slavie, krátce vedl jako hlavní kouč Jablonec a před Duklou dělal asistenta v Liberci. V nejvyšší soutěži Kozel dohromady odkoučoval 159 zápasů s bilancí 52 výher, 52 remíz a 55 porážek.

Reklama