Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 5:0Pět ran do Vysočiny! Kováč se loučil při Lafatově show, kanonýr je popáté králem střelců

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Lafata 1 : 0
19. Lafata 2 : 0
56. Lafata 3 : 0
65. Lafata 4 : 0
77. Lafata 5 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Zpříjemnit Radku Kováčovi loučení s kariérou a vrátit Davida Lafatu na trůn nejlepšího kanonýra soutěže. To byly úkoly fotbalistů pražské Sparty pro závěrečné 30. kolo Synot ligy. A splnili je nadmíru! Jihlavu doma porazili 5:0, Lafata se postaral o všech pět branek a s 20 góly korunu krále střelců jistě obhájil. Po letech 2011, 12, 13 a 15 ji získal již popáté, na druhý gól mu přihrál právě Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata vstřelil proti Jihlavě všech pět gólů.

Článek
Fotogalerie

Kováč dostal na rozloučenou s bohatou kariérou kapitánskou pásku. Jím řízená obrana otevřela zápas ve velkém poklidu, takže Vysočina brzy hned dvakrát zaměstnala brankáře Bičíka. Kováč jako odpověď poslal míč do jihlavské branky, radost mu ovšem pokazil ofsajd.

Letenští stejně na první gól dlouho nečekali. Krejčí již ve 12. minutě odcentroval do vápna, Lafata tam zůstal chvilku neobsazen a prudkou hlavičkou se v tabulce střelců dotáhl na vedoucího Ďuriše, který v Edenu za Plzeň ani nenastoupil. A tak ho sparťanský kapitán brzy přeskočil. Sedm minut po první trefě totiž oba hlavní protagonisté spojili síly. Kováč zdálky vypálil a Lafata v pádu hrudí tečoval míč k tyči do protipohybu gólmana.

Také Vysočina měla šance, brankář Bičík, jehož sparťanská kabina v hlasování zvolila svým hráčem sezóny, ale mužstvo držel.

Po přestávce pokračovala one man show kanonýra Lafaty. Po centru Konatého završil hattrick, a když mu Krejčí přenechal přímý kop, trefil se z něj dokonce počtvrté.

A ještě to nebylo všechno. Když brankář Rakovan v nouzi vyběhl před vápno a odhlavičkoval míč přesně k nohám kanonýra dne, Lafata nezaváhal, zdálky prázdnou branku trefil a připsal si pátý gól v zápase!

Fotbalová Synot liga - 30. kolo:
Sparta Praha - Vysočina Jihlava 5:0 (2:0)
Branky: 12., 19., 55., 65. a 77. Lafata. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Hájek. ŽK: Mareček - Marek. Diváci: 7111.
Sparta: Bičík - Zahustel, Costa, Kováč, L. Krejčí - Matějovský (46. Sáček), Mareček - Konaté, Dočkal (58. Juliš), Jiráček (46. Fatai) - Lafata. Trenér Ščasný.
Jihlava: Rakovan - Kukol (66. Voltr), J. Krejčí, Šourek, Marek - Fulnek, Nerad (62. Batioja) - Bazal, Hronek, Demeter - Dvořák (82. Klíma). Trenér Hipp.

Reklama

Související témata: