Hlavní obsah

Kaňka na titulu. Musíme si sáhnout do svědomí, káli se Plzeňští po debaklu

Praha

Plzeňští fotbalisté byli hodně zklamaní, že mistrovskou sezónu na hřišti pražské Slavie zakončili potupným debaklem 0:5. Podle záložníka Daniela Koláře si musí všichni hráči Viktorie po nejtěžší ligové porážce po deseti letech sáhnout do svědomí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí po pětigólovém debaklu v Edenu.

Článek
Fotogalerie

Plzeň obhájila titul už v 27. kole po utkání s Ostravou, ale zbývající zápasy s Mladou Boleslaví, Jabloncem i Slavií prohrála. "Samozřejmě jsme nechtěli končit sezónu takhle, bohužel stalo se. Myslím, že každý z nás si musí sáhnout do svědomí, teď si od fotbalu odpočinout a přichystat se na novou sezónu," řekl novinářům Kolář, který si v nepřítomnosti Romana Hubníka navlékl kapitánskou pásku.

Popel na hlavu si sypal i Jan Kovařík. "Určitě se hraje jinak, když jste pod tlakem, než když už titul máte tři kola. Ale to nás neomlouvá. My jsme měli hrát úplně jinak. Aspoň bojovat, když nám to fotbalově tolik nejde. Mně přišlo, že tam nebylo ani tohle. Byl to hrozný výkon a musíme se fanouškům omluvit," prohlásil sedmadvacetiletý záložník.

Mistrovské oslavy prý vysokou porážku neovlivnily. "Já bych to na to neházel. Je to ligový zápas a my jsme se na něj snažili co nejlépe připravit. Tohle je jenom naše chyba. Je to stoprocentně kaňka na titulu," litoval Kolář. "Vyhráli jsme titul tři kola před koncem a měli jsme z toho radost a máme pořád. Přesto jsme z těch posledních kol měli uhrát nějaké body," doplnil třicetiletý reprezentant.

Podle něj také Slavii pomohla mimořádná efektivita. "Z první střely jsme dostali první gól a z druhé střely druhý. Dali jsme dvě tyčky, nám se to odráželo, jim to všechno padalo do brány. Prakticky z každého útoku jsme dostali gól. A řekl bych, že docela laciné," řekl Kolář. "Je to strašný výsledek, hráli jsme hodně naivně. V prvním poločase jsme snad z pěti útoků dostali tři góly, což se na nás podepsalo. Ani druhý poločas jsme to nezlepšili," doplnil Kovařík.

Plzeň se prý musí z utkání se Slavií poučit. "Možná jsme si mysleli, že se to asi uhraje samo. Když jedinou věc podceníte, tak neporazíte žádný ligový mančaft. O tom jsme se teď přesvědčili. Další sezónu musíme hrát jako těch 16 zápasů předtím," připomněl Kovařík předchozí rekordní sérii Západočechů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články