Hlavní obsah

Liberec si nechává Breiteho, přijde ale o další hráče

Liberec

Fotbalový Liberec se připravuje, že bude muset přes léto opět měnit kádr. Kabinu opouští klíčový útočník Marek Bakoš, jenž neprodloužil smlouvu. Naopak zůstává Radim Breite, na kterého Slovan využil opci. Nyní je jisté, že z hostování se vracejí do svých klubů Tomáš Koubek, Herolind Shala, Egon Vůch, Michael Rabušic a Dmitrij Jefremov, některé z nich se však vedení Liberce pokusí znovu přivést.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radim Breite (druhý zprava) zůstává v Liberci.

Článek

Liberec si díky třetímu místu v lize zajistil 3. předkolo Evropské ligy a hráči tak budou mít o trochu delší dovolenou, než kdyby šli už do 2. předkola. Po dovolené už se ale do kabiny nevrátí Bakoš. "Obě strany měly zájem ve spolupráci pokračovat. Jak vedení našeho klubu, tak samotný hráč. Nedokázaly se ale dohodnout na podmínkách. Marek tak ve Slovanu skončil. Děkujeme mu za služby, které našemu klubu odvedl," řekl tiskový mluvčí Lukáš Váňa.

K radosti trenéra Jindřicha Trpišovského se však povedlo udržet Breiteho, který přišel v zimě z Teplic na hostování jako náhrada za reprezentanta Davida Pavelku. "V zimě jsme přišli o lídry, ale na poslední chvíli se nám povedl fantastický nákup v podobě Breiteho, který dokázal Davida Pavelku nahradit," hodnotil Trpišovský po sobotním zápase v Mladé Boleslavi.

"Breite splnil očekávání, která jsme do něj vkládali, a bude ve Slovanu pokračovat. Teplice naopak uplatnily opci na Daniela Soungoleho," doplnil Váňa.

Ostatní hráče na hostování se však zatím udržet nepovedlo. Liberec by tak mohl přijít minimálně o čtyři fotbalisty základní sestavy. "O některé hráče máme zájem i pro příští sezónu, s některými nepočítáme. Dlouhodobé hostování má u nás i Matěj Pulkrab, za určitých okolností si ho ale Sparta může stáhnout. Uvidíme, o kádru budeme jednat v těchto dnech," řekl sportovní ředitel Jan Nezmar.

"V hlavě mám, že když nás postihne odchod hráčů, tak budeme v problémech jako minulé léto. Hráči teď mají volno a na nás je, abychom tuto těžkou překážku zvládli," dodal Trpišovský.

Slovan však zatím údajně nemá konkrétní nabídku na odchod některého ze svých kmenových hráčů, ačkoli zejména stopeři Lukáš Pokorný a David Hovorka na sebe v této sezóně výrazně upozorňovali. Smlouva pak nebude prodloužena Sergeji Ljulkovi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice