Hlavní obsah

Žolík Schick dostal Vrbovu pozvánku, naopak Hráč sezóny neví, kdy přípravu na ME zahájí

Praha

Ligová sezóna o víkendu skončila, i v Národním domě na pražských Vinohradech však bylo během závěrečného galavečera při vyhlašování anket cítit, že hlavní fotbalová událost teprve klepe na dveře. EURO ve Francii bude držet v napěti nejen fanoušky, ale někteří z dekorovaných by měli být přímými aktéry šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Talent sezóny Patrik Schick.

Článek
Fotogalerie

Cenu pro nejkreativnějšího fotbalistu měl v kapse už předem. Sparťan Bořek Dočkal k ní přidal také ocenění pro Hráče sezóny jak podle fanoušků, tak v hlavní kategorii anket. Přesto měl letenský záložník na čele vrásky. Sobotní duel s Jihlavou nedohrál, kvůli svalovému zranění si sám řekl o střídání.

„Drobný zdravotní problém tam je. Musím vyhodnotit, jak je závažný. Od středy už bych měl trénovat s nároďákem a nejsem si jistý, že to zvládnu. Nechci předbíhat, aby se problém neprodlužoval," líčí své pocity.

„Čekám na reakci těla. Poslední ligový duel byl pro mě hraniční. Zranění považuji za únavové. Beru ho jako obranu těla, cítil jsem už před utkáním, že se to stát může. Věřím, že to není tak závažné, že to můj start ve Francii neohrozí. Ale kdo ví. Letos jsem se zraněním vyhýbal, byla by smůla, kdyby to mělo přijít zrovna teď. Pár dnů odpočinku mi snad pomůže," doufá Dočkal.

Objev sezóny hlásí nástup

Od léta bude jeho staronovým klubovým spoluhráčem útočník Patrik Schick. Nejlepší střelec Lvíčat se vrací na Letnou z hostování v Bohemians. A sotva byl vyhlášen Objevem sezóny, potvrdil spekulace, že je vzhledem k mizérii zkušenějších útočníků ve hře o nominaci do Francie.

„Nic konkrétního nevím," usmál se nejprve. Pak ale dodal, že ve středu se bude hlásit na úvodním kempu reprezentačního áčka. „Je to pravda, ale bude to první třídenní sraz. Teprve po něm se ukáže, jestli budu pokračovat, nebo ne," nechá se Schick překvapit, co s ním kouč Pavel Vrba zamýšlí.

Reklama

Související témata: