Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Třikrát kanonáda a Lafatův rekord na rozloučenou

Praha

Loučení ve znamení kanonád. Hned na třech stadiónech sledovali diváci v sobotu gólové hody v podání domácích týmů. Sparťan Lafata se sám trefil dokonce pětkrát a vytvořil rekord soutěže, Slavia zostudila mistrovskou Plzeň a Olomouc paradoxně ani výhra 6:0 nezachránila před sestupem. Především hráči střelecky naladěných týmů tak tvoří základ ideální sestavy 30. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 30. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Vpravdě historický zápas sledovali diváci na Letné. Sparťanský kapitán Lafata v duelu s Jihlavou (5:0) nasázel všech pět gólů, čímž si připsal další ligový rekord. Pásku pro poslední duel přenechal zkušenému obránci Kováčovi, který se loučil s kariérou, několika zákroky se blýskl také brankář Bičík.

Sešívaným závěr sezóny vyšel náramně a v Edenu to odnesli i mistři. Plzeň prohrála na Slavii 0:5, ofenzivě domácích veleli především Mihalík a Mešanovič, z obrany je vydatně podporoval Bořil.

Nešťastní Hanáci rozstříleli Teplice dokonce 6:0, nic platné jim to ovšem nebylo. Vniveč přišly dva góly obránce Štěrby, další trefy Chorého či Ordoše. Olomouc po roce v lize zase sestupuje...

Ve hře bylo také třetí místo, které v přímé bitvě v Mladé Boleslavi urval Liberec. Domácím nestačily ani dvě Radovy trefy, spokojenější byl Breite, který táhl Slovan.

Sestava 30. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Bičík (Sparta) - Štěrba (Olomouc), Kováč (Sparta), Bořil (Slavia) - Mihalík (Slavia), Rada (Mladá Boleslav), Breite (Liberec), Ordoš (Olomouc) - Mešanovič (Slavia), Lafata (Sparta), Chorý (Olomouc).

Reklama