Hlavní obsah

Liberec chce navázat na úspěšný podzim

LIBEREC

Navázat na úspěšné podzimní tažení a uhájit dosavadní vedoucí postavení v tabulce, taková přání provázejí fotbalový Slovan Liberec před startem jarní části ligového ročníku. "Z atmosféry v mužstvu a tréninkové píle hráčů mám dobrý dojem. I v přípravě jsme se snažili navozovat kritické situace, ale dokonale nás prověří až samotné boje na hřišti," konstatoval kouč lídra soutěže Vítězslav Lavička.

Článek

Pětibodový náskok na špici v Liberci nepřeceňují. "Druhé Teplice vnímáme jako velkého konkurenta, respekt ovšem cítíme ke všem soupeřům. V našem fotbale může každý porazit každého, o čemž jsme se přesvědčili v Poháru ČMFS. A jaro bude specifické v tom, že každým dalším kolem se budou stupňovat různé tlaky," přemítal trenér.

Hološkovy góly v přípravě chyběly

Liberečtí se musí vyrovnat s odchodem nejlepšího střelce Hološka do tureckého Manisasporu. "Jeho góly nám v přípravě chyběly. Zkoušíme možnosti, jak ho nahradit. Jednou z variant by mohl být Radzinevičius z Litvy. O místo v ofenzivní linii si říká i navrátilec z blšanského hostování Dort," zmínil Lavička adepty na uvolněný post v útoku.

A včera přibyl do kádru další nový hráč - defenzivní záložník Jiří Bílek z Blšan. "I když přišel až na poslední chvíli, sledovali jsme ho delší dobu. Už ve svých dvaadvaceti letech má předpoklady ke zvýšení konkurence ve středové řadě," poznamenal kouč na jeho adresu. Příslibem je i lotyšský gólman Uvarenko, který doplnil osvědčené brankářsko duo M.Čech - Hauzr. Nadějný Bolek bude hostovat v druholigovém Hlučíně.

Těší se na Spartu

Slovan absolvoval zimní přípravu takřka výhradě mimo Liberec a nakonec musel zrušit i předligovou generálku na domácím stadiónu s Kladnem. "Nechtěli jsme riskovat poničení vyhřívaného trávníku, který potřebujeme pro ligu," vysvětlil Lavička, který se už těší na sobotní premiéru na Letné. "Atraktivnější úvod nás nemohl potkat. Start je důležitý pro psychiku. Bude to náročné utkání pro oba soupeře, takže šance jsou vyrovnané," usoudil kouč.

K tahounům mužstva by měl na jaře patřit tvořivý záložník Ivan Hodúr, autor čtyř podzimních branek. "V závěru podzimu jsem dostával i defenzivní úkoly. Nyní se zase plně věnuji ofenzivě, což mi vyhovuje mnohem více. Pokusím se v klubové bilanci překonat šestigólového Hološka," poznamenal slovenský fotbalista, který jako jeden ze tří hráčů současného kádru pamatuje liberecký titul z roku 2002. "Občas o tom v kabině hovoříme. Tehdy jsme zaútočili z pátého místa po podzimu, kdežto teď to máme všechno ve vlastních rukách. K zisku titulu je ale pokaždé třeba i štěstí," tvrdil Hodúr.

Reklama

Související témata: