Hlavní obsah

Frýdka připravil o Francii, teplický Fillo dostal za faul loktem stop na jeden zápas

Aktualizováno

Sezóna skončila, padají však ještě dodatečné tresty. Teplický fotbalista Martin Fillo dostal od disciplinární komise FAČR stop na jedno utkání za to, že udeřil loktem do hlavy Martina Frýdka ze Sparty. Zraněný hráč přitom strávil tři dny v nemocnici a přišel o naději nominovat se na EURO do Francie. Trenér Pavel Vrba potvrdil, že mladý univerzál by minimálně v širší nominaci nechyběl, pokud by byl zdravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Martin Frýdek opustil trávník po Fillově faulu na nosítkách.

Článek

Sporný moment, na který mnohem víc doplatila oběť faulu než jeho původce.

Čtyřiadvacetiletý Martin Frýdek svedl v 64. minutě zápasu v Teplicích hlavičkový souboj s domácím Martinem Fillem, při kterém dostal loktem do obličeje. Hřiště opustil na nosítkách a s otřesem mozku zamířil do nemocnice, kde od nedělního zápasu setrval až do středy.

Rozhodčí Jan Jílek přitom posoudil souboj jako Frýdkův faul. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se hodně zlobil, že Fillo nebyl potrestán.

Pro Frýdka tímto faulem skončila sezóna, v níž se na jaře propracoval do národního týmu a mohl reálně uvažovat, že by se dostal na EURO do Francie.

„Frýdek je asi jediný hráč, který mi v nominaci chybí. Vypadal zajímavě, ale je bohužel zraněný. V širším výběru by jinak byl," potvrdil trenér Pavel Vrba shodou okolností dvě hodiny před zasedáním disciplinárky.

Fillo: Svědomí mám čisté

„Doufal jsem, že nedostanu ani jeden zápas, ale vzhledem k tomu, že jsem Martina poslal do nemocnice, tak jeden zápas je na místě," okomentoval Fillo verdikt komise.

Disciplinárka si ho přitom pozvala kvůli podezření na surovou hru, za což mu hrozil mnohem vyšší trest.

„Svědomí mám čisté, byla to nešťastná náhoda. On mě rozhodil, já zašmátral rukou dozadu a bohužel jsem ho trefil. Mrzí mě, že měl otřes mozku. Nejsem z hráčů, který by šel na hřiště s úmyslem někoho zranit. Hraju tvrdě, hodně toho rozdám, ale i schytám. Nikoho jsem zranit nechtěl," hájí se Fillo.

Sparťanovi se po utkání textovou zprávou omluvil a Frýdek prý jeho omluvu přijal.

Reklama

Související témata: