Hlavní obsah

Sešívaní pobrali všechno. Hráčem května je Barák, trenérem Uhrin

Praha
Aktualizováno

Nikomu jinému ceny nenechali, sešívaní pobrali všechno. Pražská Slavia ovládla závěrečné ankety Ligové fotbalové asociace v sezóně. Nejlepším hráčem května byl zvolen Antonín Barák a mezi trenéry zvítězil kouč Dušan Uhrin mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Antonín Barák.

Článek

Jedenadvacetiletý záložník Antonín Barák má za sebou zlomovou sezónu, která ho definitivně vystřelila mezi ligové profesionály. Muž, jenž debutoval v lize v červnu 2013, se už během podzimu prosadil v kádru Příbrami. V zimě přestoupil do Edenu.

V novém angažmá kvůli zranění vynechal celý únor a březen. Na začátku dubna se však vrátil na ligový trávník a v závěru sezóny zazářil. Dvěma góly pomohl k drtivé výhře nad Slováckem (5:1), jedním k výhře vna hřišti Příbrami (3:1) a čtvrtý gól v posledních třech zápasech vstřelil do sítě Plzně (5:0). I díky svému záložníkovi se tak mohou slávisté těšit na první účast v evropských pohárech od roku 2009 a ocenění se mu dostalo už teď.

Hráč měsíce května:
1. Antonín Barák (Slavia)2342 hlasů
2. David Lafata (Sparta)523
3. Matěj Pulkrab (Liberec)504

Je proto jen logické, že díky vydařenému finiši zvítězil Dušan Uhrin mezi trenéry. Díky pomoci Mladé Boleslavi ve finále poháru se jeho tým vrací do Evropy.

"Jsem rád, že jsme dali pěkné branky a že kluci poslední tři zápasy na hřišti zvládli. S pátým místem v jádru jsme i nejsme spokojení. V příští sezóně bych chtěl být na pohárovém místě, nechci na někoho čekat," avizuje Uhrin.

Trenér měsíce května:
1. Dušan Uhrin ml. (Slavia)2112
2. Roman Pivarník (Bohemians Praha 1905)687
3. Václav Kotal (Zbrojovka Brno)409

Reklama

Související témata: