Hlavní obsah

Trenérem fotbalistů Plzně by se měl stát Pivarník

Novým trenérem fotbalistů Plzně by se podle serveru iDnes.cz měl stát současný kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník. Devětačtyřicetiletý rodák z Košic údajně kývl na nabídku ligového mistra z posledních dvou let, ale musí se nejprve vyvázat ze smlouvy v Ďolíčku, kterou má ještě na rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Roman Pivarník při utkání s Příbramí.

Článek

Pivarník působí v Bohemians od předloňského června a klokanům postupně dokázal vtisknout atraktivní herní tvář. V sezóně 2014/15 obsadil s vršovickým celkem osmé místo v tabulce a v uplynulém ročníku jej dovedl k deváté příčce.

V české nejvyšší soutěži Pivarník trénoval také Sigmu Olomouc a předtím vedl Jihlavu, s níž postoupil do ligy. Působil rovněž v Prešově, v Saúdské Arábii či jako asistent v Rapidu Vídeň.

Plzeň hledá trenéra poté, co v tomto týdnu nečekaně skončil Krejčí, který se rozhodl plně věnovat práci asistenta reprezentace. Vedení Viktorie oslovilo s atraktivní nabídkou libereckého Jindřicha Trpišovského, ale ten se rozhodl zůstat na severu Čech a se Slovanem prodloužil smlouvu. Nového trenéra čeká v létě s Plzní kvalifikace Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: