Hlavní obsah

Griga chválil na Letné jen atmosféru

Sparťanský kouč Stanislav Griga si mohl zápase pochvalovat jen atmosféru, jaká na Letné v sobotu panovala. S výsledkem nebyl spokojen vůbec, s výkonem částečně. "Z naší strany byl lepší první poločas. Dokázali jsme si vytvořit i tlak a šance, jenže s malým efektem," hodnotil Griga. Po přestávce nás ale dokázal soupeř přehrát a my už nedokázali tak dobře zavírat střed hřiště," tak viděl prvních jarních devadesát minut letenský kouč.

Článek

"Po přestávce nás ale dokázal soupeř přehrát a my už nedokázali tak dobře zavírat střed hřiště," pokračoval trenér Sparty.

Až na Hanka prý noví hráči nezklamali, jenže právě slovenský stoper byl nejslabším článkem sparťanského mužstva. První branku zavinil, u druhé asistoval. Kouč ho ale odmítl kritizovat. Přiznal však, že právě z psychické adaptace nových opor měl před zápasem největší obavy. "To je daň, kterou si tito hráči do Sparty přivezou. Ten hráč ale nyní nepotřebuje kritizovat, ani utěšovat, musí se s tím vyrovnat," řekl smutný kouč poraženého týmu.

Na pohřeb je zatím brzy

Podle něho však po dnešní porážce není důvod k pohřebním náladám. "Máme před sebou dalších třináct zápasů a až ty další ukážou, jak na tom skutečně jsme," tvrdí Griga.

Jeho liberecký protějšek Vítězslav Lavička měl opačné pocity, ale připustil, že v prvním poločase jeho tým byl pod velkým tlakem. "Sparta hrála hodně agresivně, na můj vkus jsme měli hodně ztracených míčů a byli pasivní," popsal úvod zápasu, v němž jen se štěstím liberecká obrana odrážela domácí útočné vlny.

Střelecká efektivita Liberce

Jenže pak přišel jeden výpad a rázem bylo všechno jinak. "Ten využitý brejk nám hodně pomohl, hned jsme se zvedli, přestože jsme před poločasem zbytečně inkasovali," mínil Lavička.

V druhé části utkání už ale jeho orchester hrál, jak si jeho dirigent přál. "Byli jsme aktivnější, nehráli jsme pouze defenzivně a vyšlo nám i střídání," upozornil na příchod Holendy, který jen potvrdil úspěšnost bývalých sparťanů proti svým barvám. Jak on, tak autor prvního gólu Dort totiž letenskému klubu kdysi patřili, ale dnes ho poslali do kolen.

Spekulace o tom, kolik ještě chybí Liberci výher k titulu, Lavička nehodlá připustit. "Tak nemůžeme přemýšlet, máme před sebou celé jaro," odmítl předčasné oslavy.

Reklama