Hlavní obsah

Hráči Jihlavy a Brna se na Strahově do sítě netrefili

Souboj fotbalistů Jihlavy s Brnem skončil bez branek. Ligový nováček ještě nemá stadión připraven na jaro, a tak se uchýlil do pražského azylu. Na Strahov přišla jen hrstka diváků a gólu se nedočkala.

Článek

Jihlavští hráči na Strahově začali v jihomoravském derby, jež mělo příchuť boje o záchranu ofenzivněji, ale obrana soupeře pracovala spolehlivě. A tak brankář Lejsal při svém návratu do české ligy po nevydařeném italském angažmá a trestu, prakticky zasahovat nemusel. Naopak po rychlém protiútoku po levé straně se do zakončení dostal v osmé minutě Mezlík, ale jeho teč po centru šla vedle jihlavské branky.

Hráčům obou týmů nešlo upřít bojovnost, ale fotbalových dovedností na trávníku k vidění moc nebylo. Hrálo se většinou ve středu hřiště a pokud se některý z týmů dostal k blízkosti branky, tak chyběl nápad, přesná přihrávka či moment překvapení.

Brankáři se nudili

Nejméně zaměstnanými tak byli oba brankáři a diváci v prvním poločase neviděli ani jednu střelu na branku. Do jediné nadějné příležitosti se dostal střídající brněnský Holek. Šikovně se protáhl mezi dvěma obránci soupeře, ale jeho střela "vystrašila" jen rohový praporek.

Po třech minutách po přestávce se probil brněnskou obranou Perniš, v tísni vypálil, ale brankář Lejsal byl připraven a bez problémů střelu chytil. Obraz hry se nezměnil. Hráči obou mužstev mysleli především na obranu, ofenzivě chyběla invence a brankáři se nudili. K míči se dostali prakticky jen při výkopech a při ojedinělých centrech, které končily bez problémů v jejich rukách.

Na "domácích" hráčích Jihlavy byla vidět přece jen větší touha po vítězství, tvůrce jejich hry Vladyka se snažil něco vymyslet, ale příliš pochopení u spoluhráčů nenašel. Brno bylo naopak viditelně spokojeno s bodem a ten se mu nakonec v sotva průměrném zápase podařilo uhájit.

Jihlava - Brno 0:0
Rozhodčí: Matějek - Drastík, Večeřa. ŽK: Kadlec, Pavlík, Mezlík (všichni Brno). Diváci: 580.
Jihlava: Rzeszoto - Bartoš, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Svoboda (82. Vácha), Zúbek, Vladyka, Lovětínský, Malínek (90. Pacholík) - Perniš (70. Kaplan). Trenér: Večeřa.
1. FC Brno: Lejsal - Kuncl, Horejš, Trousil, Siegl - Baláž (29. Holek), Mezlík (90. Večeřa), Pavlík, Černý, Partyš - Zelenka (57. Simr). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: