Hlavní obsah

Teplice na úvod jara zachránily výhru až v nastavení

TEPLICE

Až ve druhé minutě nastaveného času vydřeli tepličtí fotbalisté ligovou výhru 2:1 nad Příbramí. Zápas měl dramatický průběh: domácí Verbíř nejprve nedal penaltu, hosté po pauze vedli, ale pak si vstřelili vlastní gól a v nastavení inkasovali po další penaltě, kterou proměnil Doležal. Hosté navíc přišli o vyloučené Otepku a Navrátila.

Foto: čtk

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Článek

Teplice sice měly před jarem velké plány včetně zlepšení hry i zvýšení divácké návštěvy, ale dnešní zápas ani jedno nepřinesl. Severočeši byli od první minuty nervózní, chybám se nevyhnuly ani největší opory včetně Rady s Hunalem.

Hosté naopak začali velmi dobře a už ve třetí minutě hlavičkoval po Otepkově rohovém kopu Buryán do břevna. Domácí nebyli takřka vůbec nebezpeční, na dlouho byla jediným pokusem mezi tyče Doležalova střela do středu branky z trestného kopu.

Radův zkrat

Ve 20. minutě přišel zkrat teplického kapitána Rady, který svou slabou malou domů poslal přímo pod nohy Čupra. Tomu se podařilo obejít i brankáře Poštulku, ale z ostrého úhlu už nedokázal zamířit.

Domácí měli velkou šanci změnit osud utkání šest minut před poločasem, kdy právě příbramský levý záložník při obranném zákroku po Doležalově přízemním centru zavadil o míč rukou a zavinil penaltu. Jenže brankář Pařízek se krátce poradil se spoluhráčem Diveckým, který dobře zná teplické poměry, a Verbířův pokutový kop vyrazil. Nebylo divu, že fanoušci své borce vyprovodili do kabiny pískotem.

Příbram vedla

Trenér Mareček zareagoval střídáním a pětičlenné rozestavení zálohy se s příchodem Džeka změnilo na 4-4-2. Teplicím změna pomohla. První slibnější možnost přišla znovu po standardní situaci v 54. minutě, kdy odvrácený trestný kop Doležala přistál na noze Benáta, jehož nádherný volej mířil do branky. Těsně před ní ho však zastavil s pomocí ruky příbramský stoper Formánek.

Přesně po hodině hry ale dostal Čupr možnost napravit svoji ruku z prvního poločasu. Jeho přesný centr z levé strany přistál na hlavě Buryána, který tentokrát zvolil střelu směrem dolů. Poštulka jeho pokus sice zachytil, jenže v pádu mu míč utekl a přes snahu Hunala s Verbířem doskákal za čáru.

Teplice zachránila penalta

Domácí dál posílili ofenzivu, ale o vyrovnání se postarali hosté sami. V 71. minutě po Krmašově hlavičce do šestnáctky se Penner špatně trefil a poslal lob přes Pařízka do vlastní sítě. Tím ale pro Středočechy smolný vývoj zápasu neskončil. V 77. minutě byl kvůli úderu loktem do obličeje vyloučen Otepka a totéž potkalo v nastaveném čase po faulu na pronikajícího Džeka také Navrátila. Z nařízené penalty navíc Doležal výsledek otočil.

Trenér Vlastislav Mareček přiznal, že Teplicím se až na vydřenou výhru zápas příliš nepovedl. Jeho svěřenci dlouho neplnili roli favorita a zápas otočili díky nedisciplinovanosti fotbalistů Příbrami.

Těžké chvíle Tobiáše

"Nehráli jsme dostatečně dobře, soupeř nás přinutil k velké nervozitě a také chybám. Na výhru jsme se proto hodně nadřeli, i když na druhou stranu musím ocenit snahu, s jakou šli hráči za vítězstvím," prohlásil domácí kouč, na jehož tváři se průběh zápasu odrážel. Dobře tušil, že v případě ztráty by se mužstvu mistrovský sen hodně vzdálil. Nyní ale Teplice stáhly náskok Liberce znovu na pět bodů.

Jeho kolega Pavel Tobiáš prožil na lavičce těžkých devadesát minut, tak blízko k výhře na Stínadlech Marila zřejmě dlouho nebude. Přesto po utkání našel pro své hráče i slova pochvaly. "Bylo vidět, že jsme dokázali domácím dlouho vzdorovat a připravili jsme jim těžké chvíle. Samozřejmě po celém tom průběhu mě prohra moc mrzí, bodu jsme byli blízko, ale na druhou stranu je to dobrá zpráva do budoucna. Máme na čem stavět," uvedl trenér Příbrami.

FK Teplice - FK Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 71. vlastní Penner, 90+3. Doležal z pen. - 60. Buryán. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Košec. ŽK: Hunal - Divecký, Gruber, Mácha, Penner, Formánek, Pařízek. ČK: 77. Otepka, 90+2. Navrátil (oba Příbram). Diváci: 2057.
Teplice: Poštulka - Kaufman (46. Džeko), Rada, Hunal (83. Szabó), Krmaš - Doležal, Sabou, Jirsák (61. Rilke), Benát, Verbíř - Kroupa. Trenér: Mareček.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Buryán, Otepka, Riegel, Čupr (88. Pleško) - Divecký, Gruber (68. Huňa). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: