Hlavní obsah

Levý podepsal se Slováckem dvouletou smlouvu

Nový trenér fotbalistů Slovácka Stanislav Levý dnes podepsal s vedením klubu dvouletou smlouvu. Osmapadesátiletý kouč vystřídal na lavičce Svatopluka Habance, který zamířil do Brna. Realizační tým zůstane stejný, asistenty budou Michal Kordula, Jiří Dekař a Jan Palinek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Levý

Článek

"Myslím si, že budeme na sezonu dobře připraveni. Za moje nejdůležitější ambice považuji spokojenost fanoušků s našimi výkony a výsledky. Prioritou všech hráčů bude v každém zápase odvést maximum pro úspěch," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Uherském Hradišti Levý.

Nový kouč uvítal, že se vedení klubu podařilo udržet zkušené opory, brankáře Milana Heču, obránce Tomáše Radu a záložníka Veliče Šumulikoského. Po ukončení kariéry kanonýra Libora Doška vidí Levý určitou slabinu v ofenzivě.

"Útočníci, kteří garantují deset až dvanáct vstřelených gólů za sezonu, jsou velmi platní. Zůstal nám Koné, kterého považuji za kvalitního hráče. Vidím dvě možnosti řešení. Buď získat posilu, což je hráč do základní sestavy, nebo doplnění vlastními hráči," řekl Levý.

"Vím, jakou kvalitu Slovácko má. Za dobrou cestu považuji koncept, který je postavený na možnosti dávat příležitost mladým hráčům," poznamenal trenér, který na jaře viděl Slovácko ve třech zápas na vlastní oči.

Změnu programu přípravy Levý nechystá. Tým se sejde poprvé 16. června na dva testovací dny, odehraje následně exhibiční zápas a od pondělí 20. června začnou ostré tréninky.

Levý se na Slovácko vrací po deseti letech. Tehdy vytáhl klub z bojů o záchranu až na konečné sedmé místo, po sezoně však skončil. "Byl jsem tehdy připravený pokračovat, situace se však ubírala jiným směrem. Určitě nikdy nezapomenu na obrovskou euforii fanoušků, kdy se nám podařilo po vítězství nad Jabloncem zachránit," ohlédl se nový kouč za minulým působením ve Slovácku.

Reklama

Související témata: