Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala gólmana Vejmolu

Mladá Boleslav

Třetí letní posilou fotbalistů Mladé Boleslavi se stal brankář Luděk Vejmola. Jedenadvacetiletý juniorský reprezentant přestoupil z Jihlavy a ve čtvrtém celku uplynulé sezóny se upsal na tři roky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš (vpravo) se raduje s Alešem Čermákem a Ladislavem Takácsem z branky proti Plzni.

Článek

"Hledali jsme pro náš klub mladého talentovaného brankáře a Luděk Vejmola nás zaujal při svém nedávném působení v druholigovém Kolíně. Naše představy naplnil i na květnovém juniorském mezinárodním turnaji ve Francii, kde za reprezentační dvacítku nastoupil do tří utkání, v nichž potvrdil, že je perspektivním gólmanem," řekl v tiskové zprávě prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.

Rodák z Vyškova s fotbalem začínal ve Slavkově u Brna jako útočník. Chytat začal v žákovském věku v Drnovicích, následně přešel do mládežnické akademie Slovácka. V roce 2013 přestoupil do Jihlavy, kde podepsal první profesionální smlouvu.

"Ve Slovácku mě hodně naučil trenér Martin Juřička, ale po šesti letech jsem potřeboval změnu a vidina spolupráce s brankářskou legendou Jaromírem Blažkem mě zlákala do Jihlavy," řekl Vejmola, který zatím čeká na ligovou premiéru.

Mladá Boleslav už předtím získala ze Slovácka záložníka Jiřího Valentu a z Brna levého obránce Miroslava Keresteše.

Reklama

Související témata: