Hlavní obsah

Chceme napravit nepovedenou sezónu, vytyčil si teplický Ljevakovič

Teplice

Bosenský záložník Admir Ljevakovič zůstává i pro příští prvoligovou sezónu jedním z nejzkušenějších fotbalistů Teplic. Vstřebává společně se spoluhráči první tréninkové dávky pod vedením nového hlavního kouče Daniela Šmejkala i asistenta Radima Nečase. „Chceme napravit loňskou nepovedenou sezónu,“ hlásí bosenský fotbalista v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Admir Ljevakovič (vpředu) během přípravy na novou sezónu.

Článek

Jak vnímáte příchod nových trenérů do Teplic?

Vím, že pan Šmejkal i pan Nečas jsou bývalými ligovými hráči i se zkušenostmi ze zahraničí, jsou to také někdejší reprezentanti. Určitě každý fotbalista pod jejich vedením musí mít v hlavě myšlenku, že trenéři toho sami hodně odehráli. A že se dovedou vžít do pocitů nás, tedy hráčů.

Čím se vyznačují vaše první dojmy z úvodu přípravy?

Zatím to vypadá dobře. Hlavně, abychom to pak ukázali na hřišti. Předtím to bylo taky dobré, každý trénink naznačoval pozitiva, ale pak přišel zápas a byli jsme jako ztracení. To musíme změnit.

Jakým směrem by se měla odvíjet příprava?

Už začátek napovídá, že to bude náročné. Chceme se připravit co nejlépe. Máme nového kondičního trenéra a příprava musí být odpracovaná, abychom pak neměli problémy v zápasech a celkově v lize. Uvidíme, co trenéři vymyslí. A jestli se dostaví nějaké novinky, aby to fungovalo.

Pro vás osobně jsou strašákem a hrozbou žluté karty. Inkasujete jich pravidelně přes deset za sezónu. Co děláte pro zlepšení?

Žluté karty mě opravdu pronásledují. Asi budu už chytřejší. Věřím, že platí rčení - čím starší, tím chytřejší. Uvidíme, ale určitě na tom musím zapracovat. Vím, že jsem loni měl zbytečné zákroky i na půlce soupeře. Dostávám karty a nic tím neřeším. Kdybychom hráli o špičku, tak se to dá třeba akceptovat, jenže my jsme bojovali o záchranu a já nasbíral dvanáct žlutých. Tím nikdo mužstvu nepomůže. Musím hrát tak, abych byl všude včas u míče a nedostával zbytečná napomenutí.

Jaké je největší ponaučení z minulé sezóny?

Chceme, abychom se my na hřišti i fanoušci v hledišti cítili lépe. Abychom se nestrachovali už před zápasem. Prohrát pětkrát za sebou nebo vyhrát dvakrát ze čtrnácti utkání, to je ostuda. Teď začínáme vlastně od nuly a s čistou hlavou.

Reklama

Související témata: