Hlavní obsah

Frýdek přišel o EURO, aspoň však měl nejdelší dovolenou v kariéře

Praha

Všechno zlé je na něco dobré. Staré rčení si připomněl také letenský fotbalista Martin Frýdek mladší. Kdyby se v závěru sezóny nezranil, mohl být touto dobou na šampionátu ve Francii. Protože však o turnaj přišel, nastupuje do letní přípravy Sparty od začátku a svěží. „Byla to nejdelší dovolená, co jsem v kariéře měl. Snad jsem si stihl odpočinout, jak bych potřeboval,“ usmívá se trochu hořce.

Sparťan Frýdek se chystá na novou sezónuVideo: Martin Kubičík, Sport.cz

 
Článek

Kouč Pavel Vrba s letenským univerzálem počítal. Trenér reprezentace potvrdil, že alespoň na první pražský kemp by Martina Frýdka povolal. Záložník ovšem po faulu loktem teplického Filla utrpěl otřes mozku a nestihl se dát včas do pořádku.

Teď už může jen spekulovat, zda by se mezi vyvolené do Francie vešel, nebo ne.

„Zklamání? Spíš mě štvalo, že jsem o EURO přišel. Nevíme ovšem, zda bych se tam v případě, že bych byl zdravý, opravdu dostal. Jsou to jen spekulace. Asi to tak mělo být a teď chci se Spartou získat titul a dostat se do Ligy mistrů," přemítá.

Reprezentaci samozřejmě na dálku sleduje. „Proti Španělům hráli kluci to, co s nimi hraje každý. Pak uhráli bod s Chorvatskem, což taky není lehký soupeř. A teď si to rozdají s Turky o postup. Věřím jim, že vyhrají a postoupí dál," ujišťuje.

Až pořádná zátěž ukáže, jak na tom je

Sám by se po prodělaném zranění chtěl do přípravy opřít naplno.

„Mělo by to být v pořádku, ale uvidíme, co ukáže pořádná zátěž," uvědomuje si Frýdek.

Letenský kádr dozná v létě některých změn. „Kluci, kteří se vrátili z hostování, odehráli výborné zápasy. Z Turecka se vrací Michal Kadlec a z reprezentace vím, jak dobrý je fotbalista. Doufám, že nám nové tváře pomohou, abychom získali titul a dostali se zase aspoň do Evropské ligy. Radši však do Ligy mistrů, to by bylo mnohem lepší," usmívá se Frýdek.

Reklama

Související témata: