Hlavní obsah

Slavia - Rostov 3:3Sešívaní odjedou z Rakouska bez výhry. S možným soupeřem Sparty remizovali

St. Ulrich
Aktualizováno

Zápas měli parádně rozehraný, přesto sešívaní odjedou ze soustředění v Rakousku bez jediné výhry. Po dvou těsných porážkách fotbalisté pražské Slavie na závěr remizovali s FK Rostov 3:3. Po poločase přitom červenobílí vedli o dvě branky. Vicemistr Ruska může ve 3. předkole Ligy mistrů narazit na konkurenční Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Muris Mešanovič otevřel skóre z penalty.

Článek

Fotbalisté pražské Slavie mistrům Rakouska (Salcburk) i Bulharska (Ludogorec Razgrad) podlehli shodně 1:2. Trenér Dušan Uhrin si přál vyhrát aspoň třetí duel na rakouském soustředění.

Dlouho se zdálo, že jeho tým má zápas s Rostovem ve své moci. Pražané po trefách Mešanoviče z penalty, Součka a Hušbauera vyhráli první poločas 3:1. Rostov, který v bitvě o ruský titul zaostal jen dva body za mistrovským CSKA Moskva, ovšem po přestávce vyrovnal.

Paradoxem je, že sešívaní možná na dálku otestovali svému pražskému rivalovi nejbližšího soupeře. Rostov spolu se Soluní, Steauou, Monakem a Bernem patří k pětici, z níž vzejde protivník Sparty pro 3. předkolo Ligy mistrů.

Slávisté se chystají na 2. předkolo Evropské ligy, v němž se střetnou buď s Levadií Tallinn, nebo s HB Tórshavn z Faerských ostrovů (hrát se bude 14. a 21. července).

Přípravné fotbalové utkání v St. Ulrichu (Rakousko):
Slavia Praha - FK Rostov 3:3 (3:1)
Branky: 8. Mešanovič z pen., 40. Souček, 44. Hušbauer - 17. Jerochin, 55. Bucharov z pen., 77. Bajramjan.
Sestava Slavie: Berkovec (46. Pavlenka) - Holík (76. Mikula), Ngadeu Ngadju, Deli (69. Frydrych), Bořil - Souček - Mingazov (68. Voltr), Hušbauer (68. Barák), Ščuk, Mihalík (46. Kenia) - Mešanovič (82. Van Buren). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: