Hlavní obsah

Ščasný chce čtyři útočníky. A doufá, že přivítá i Rosického

Praha

Zatím se připravují bez šesti reprezentantů, kteří se vrátili z mistrovství Evropy ve Francii, pár dalších hráčů si léčí zranění. Až na soustředění v Rakousku budou fotbalisté pražské Sparty kompletní. „Vezmeme tam 22 hráčů do pole a tři brankáře. O nominaci mám jasno, o místo si řekli i mladíci Pulkrab, Čermák nebo Schick,“ avizuje trenér Zdeněk Ščasný po prvním přípravném duelu, v němž Sparta na Strahově porazila druholigové České Budějovice 2:1.

Zdeněk Ščasný o přípravném zápaseVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Christián Frýdek hodnotí první start za áčko Sparty.

Dal jste šanci řadě mladíků. Jak se vám výkony nováčků líbily?

Nějaké hodnocení chci hned na začátku utnout. O výsledek až tolik nešlo, jsem rád, že jsem hráče viděl, jak na tom jsou. Někteří kluci nejsou na takovou zátěž ještě zvyklí.

A co třeba nejmladší z rodu Frýdků, sedmnáctiletý Christian?

V prvním týdnu přípravy vypadal skvěle. V druhém už je na něm znát únava. Jeho táta mi sám říkal, že jak přijde kluk domů z tréninku, okamžitě jde spát. V jeho věku je to logické. Fotbalově vypadá výborně, ale pořád je to takový dětský fotbal. Do budoucna má však obrovské předpoklady. Předvádí nestandardní řešení, je výborně technicky vybavený.

Už víte, koho vezmete na soustředění do Rakouska?

O nominaci jasno mám. Z mladíků s námi pojedou Pulkrab, Čermák, Schick či právě Christian Frýdek, kteří si o místo přímo řekli. Pak také Chvával, je pro mě variantou na pravý kraj obrany. Otazník visí nad Shalou. Jeho případný odchod ještě budeme řešit.

Lafata, Juliš, Schick a Pulkrab. Jak vyřešíte přetlak čtyř útočníků?

Vlastně pěti, protože útočníka může hrát i Šural. Je předpoklad, že znovu použijeme i rozestavení 3-5-2 - a v něm už dva útočníky využijete. O žádném z nich s vedením nejednám, že bych je pouštěl na hostování. Jednak ve všech vidím nějaký potenciál. A když pak nějaký hráč vypadne, nebudu mít s kým hrát a bude to na mně... Je mi jasné, že by útočníci měli hrát víc zápasů, ale pokud nám vyjde kvalifikace v evropských pohárech, tak jich budeme mít hodně.

Máte už větší jasno o případném návratu Tomáše Rosického na Letnou?

Nechám na Tomášovi, ať to rozhodne. Jednání pokračují a já věřím, že se Tomáš rozhodne dobře. Že bude chtít dál hrát a že ho ve Spartě přivítáme...

Reklama

Související témata: