Hlavní obsah

Sparta Praha - Trenčín 1:3Slovenský mistr znovu dobyl Strahov, Pražany zradila koncovka

Praha
Aktualizováno

Na Strahově už si slovenský mistr musí připadat jako doma. V zimě tady fotbalisté pražské Sparty den po utkání s Dortmundem podlehli Trenčínu 3:4. Ve svém druhém utkání letní přípravy pak se stejným soupeřem prohráli 1:3. Kouč Ščasný byl vcelku spokojený s herním projevem českého vicemistra, chyběla mu však větší dynamika a především efektivita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Trenčína Christopher Udeh (vlevo) a záložník Sparty Praha Aleš Čermák během přípravného utkání na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Nebýt brankáře Bičíka, který řadu dalších šancí zneškodnil a Berovi chytil i druhou ze dvou nařízených penalt, mohla být porážka Sparta ještě vyšší. Letenský kouč však zachovává klid, příprava teprve začíná a jeho tým zatím nastupuje bez šestice reprezentantů a několika zraněných hráčů.

„Výsledek je samozřejmě špatný, ale herně to tak zlé nebylo. Byl to dobrý zápas. V půli jsme měli vést 4:1, tutovky zahodili především Fatai nebo Schick. Ve druhé půli po střídáních už jsme ztratili organizaci hry, hrálo se nahoru dolů a zápas mohl skončit divokým výsledkem. Zakončení na naší straně ale nebylo dobré, chyběla dynamika," hodnotí trenér Zdeněk Ščasný.

Před nedělním odjezdem na soustředění do Rakouska rozšířil realizační tým o Davida Holoubka, trenéra, který sparťanský starší dorost dovedl k suverénnímu titulu. "Byl to můj nápad. Hlavní důvod je, aby byla větší provázanost mezi áčkem a mládeží. Aby David viděl, jaké klademe nároky na hráče a s tím pak mohl pracovat na svých trénincích. Nebude u nás na sto procent, ale bude se zúčastňovat některých tréninků," avizuje Ščasný.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Trenčín 1:3 (0:2)
Branky: 75. Sáček - 5. a 52. Van Kessel, 40. z pen. Bero.
Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Mazuch (67. Pulkrab), Holek, Costa - Fatai, Čermák (62. Sáček), Mareček, Matějovský (46. Konaté), M. Frýdek - Schick. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: