Hlavní obsah

Slavia - Liberec 3:0Slavia získala Ministerský pohár v Čelákovicích, ve finále porazila Liberec

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce a Slavie se podle očekávání střetli ve finále Ministerského poháru v Čelákovicích. Navrch měli Pražané, triumfovali po vítězství 3:0. Slovan v semifinále díky hattricku Rusa Komličenka porazil Příbram 3:2. Sešívaní si pak poradili s Prešovem 3:0, dvakrát se trefil Mešanovič. Příbram skončila poslední, v duelu o 3. místo podlehla nováčkovi slovenské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha vyhráli Ministerský pohár v Čelákovicích.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí mají víc času, zasáhnou až do 3. předkola Evropské ligy.

„V Čelákovících jsme narazili na soupeře z české ligy, je to pro nás tedy velmi dobrá ukázka. Po turnaji dojde k určitému zúžení kádru. V tuto chvíli je nás 26, na soustředění do Rakouska chceme jet ideálně s dvaceti hráči," avizuje Jindřich Trpišovský, trenér Slovanu.

Slavia vstoupí již do 2. předkola Evropské ligy. „Ze sestav na turnaji nelze vyvodit nic. Rozdělili jsme kádr na dva přibližně stejné týmy. Všichni mají na základní sestavu stejnou šanci," usmívá se trenér Dušan Uhrin.

Pohárové soupeře bedlivě sledují

Jeho tým narazí buď na Levadii Tallinn, nebo na Tórshavn z Faerských ostrovů. Jejich první duel skončil 1:1. „V Tallinnu jsme měli dva své lidi. Pořád si myslím, že Levadia je kvalitnější," přemítá kouč.

Pražanům nicméně stále hrozí i pouť na Faerské ostrovy, o niž žádný trenér nestojí. „Jednou jsem tam už hrál s Dinamem Tbilisi - a postoupili jsme. Cesta je tam daleká, nedá se nic dělat. Chceme postoupit, musíme být nachystaní na obě varianty," ujišťuje Uhrin.

Fotbalový Ministerský pohár v Čelákovicích:
Liberec - Příbram 3:2 (2:2)
Branky: 7., 32. z pen. a 56. Komličenko - 9. Zápotočný, 33. Majtán.
Liberec: Kolář - Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák, Sackey, Trošečkin (41. Djordevič), Hadaščok (41. Sixta), Machuča (41. Bláha), Sýkora, Komličenko. Trenér: Trpišovský.
Příbram: Hruška (36. Švenger) - Mareš (36. Ferraro), Zápotočný (36. Bourenane), Charuš, Karaklajič (36. Volf), Tregler (36. Peltier), Brandner, Moravec, Majtán (36. Šrajn), Rezek (36. Pilík), Divíšek. Trenér: Pulpit.
Slavia - Prešov 3:0 (3:0)
Branky: 9. z pen. a 44. Mešanovič, 34. Ngadeu.
Slavia: Berkovec - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Voltr, Hušbauer, Barák, Mihalík - Mešanovič. Trenér: Uhrin ml.
O 3. místo: Příbram - Prešov 0:3 (0:2)
Branky: 27. Hirka, 32. Kačala, 44. Sukisa.
Příbram: Kočí (36. Jedlička) - Junek, Červeňák, Ježdík, Pilík, Volešák, Soldát, Kvída, Polanský (14. Hušek), Šindelář, Macek. Trenér: Pulpit.
Finále: Slavia - Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 38. van Buren, 55. Zmrhal, 78. Hrubý.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek (75. Holík), Frydrych, Jablonský - Ščuk - Mingazov (47. Voltr), Hrubý, Kenija (10. Barák, 54. Souček), Zmrhal - Van Buren. Trenér: Uhrin ml.
Liberec: Hladký - Coufal, Pokorný (15. Heppner), Chlumecký (41. Bláha), Bartl - Breite, Navrátil, Folprecht, Obročník, Ševčík - Da Silva (50. Djordevič). Trenér: Trpišovský.

Reklama