Hlavní obsah

Kanonýr pro Liberec? Hattrick vystřihl člen čtvrtého běžeckého družstva

Čelákovice

Přišli o Marka Bakoše, který se vrátil do Plzně. Libereckým fotbalistům proto před novou sezónou hledají útočníka číslo jedna. Což o to, testovaný Rus Nikolaj Komličenko dal na turnaji v Čelákovicích hattrick Příbrami (3:2), přišel ovšem s velkým fyzickým mankem. „Tak o šedesát procent zaostává za ostatními,“ avizuje trenér Jindřich Trpišovský, že s vytáhlým útočníkem z Krasnodaru bude ještě spousta práce.

Foto: fcslovanliberec.cz

Liberecký útočník Nikolaj Komličenko překonává příbramského brankáře Aleše Hrušku.

Článek
Fotogalerie

Pozoruhodný je nejen hattrickem, který Příbrami na přípravném turnaji vstřelil. Testovaný Nikolaj Komličenko je v kabině Slovanu speciální jednotkou.

„Když na tréninku běháme, máme podle zdatnosti tři skupiny. Pro Komličenka jsme museli vytvořit ještě čtvrtou. Nestačí totiž ani brankářům," kroutí hlavou trenér Jindřich Trpišovský.

Proti Spartě si Komličenko s Krasnodarem na jaře nezahrál, jinak je to však zajímavý typ s vynikajícími parametry. Jakmile se však v Liberci zjevil, měl kouč jasno. Fyzicky má tak na dvacet minut ostrého zápasu, bude to s ním běh na dlouhou trať.

„A to platí i po jeho hattricku v Čelákovicích. Už jsme si zvykli, takový Jefremov k nám taky nepřišel v optimální kondici. Nikolaj měl po skončení sezóny volno měsíc a půl a asi nic nedělal. Předpokládal bych, že se každý hráč udržuje i přes dovolenou," krčí Trpišovský rameny.

Čeká na posily, hlavně do ofenzívy

Rusa nezatracuje, ale spoléhat na něj bude moci až později. „Zatím hraje jen s míčem, bez něj vůbec. Měl by přesto zůstat. Je vysoký a my máme dost malý tým. Těžko však můžeme jít do kvalifikace o Evropskou ligu s Komličenkem jako s útočníkem číslo jedna. Tam bude třeba dynamického forvarda, který bude napadat. Pokud jde o kádr, čekám ještě tak tři hráče do ofenzívy," poukazuje kouč Liberce.

K pozici hrotového útočníka má blíž Da Silva, který je na zkoušce z německého Neugersdorfu.

Slovan v létě znovu prochází velkou obměnou. Odešli Bakoš, Koubek, Shala, Jefremov, Pulkrab či Rabušic. Z Olomouce přišli Navrátil a Ševčík, na testy ještě dorazili Nitrianský či Trošečkin.

Páteř zůstala, odcházejí však osobnosti

Po roce tak trenér musí znovu vyčarovat téměř zbrusu nový tým. „Určitá paralela tady je. Odešlo osm hráčů, z toho pět, šest ze základu. Jsme ve fázi hledání, ale ne až tak jako loni. Páteř sestavy nám zůstala. Obrana je pohromadě, dost středových záložníků také zůstalo," rekapituluje kouč.

„Jde však také o to, že ztrácíme osobnosti typu Šurala, Pavelky či Bakoše, které pak chybí nejen na hřišti, ale i v kabině."

Nejen proto Trpišovský doufá, že další změny ještě nastanou, že další posily k Nise dorazí, hlavně do ofenzívy. Zájem je navíc i o krajní hráče Coufala, Sýkoru a Bartošáka, proto Slovan jako pojistku přivedl Nitrianského z italského Avellina.

„Zájem o ně sice je, ale už bych byl rád, aby zůstali. A chci také Nitrianského. Kus práce už odevzdal a na pravý kraj obrany zatím máme jen Coufala," přeje si Trpišovský před odjezdem na herní soustředění do Rakouska.

Reklama