Hlavní obsah

Policie v Ostravě zadržela tři fanoušky fotbalistů Brna

Tři příznivce brněnského fotbalového klubu zadrželi v sobotu v Ostravě policisté. Při převozu asi sedmdesátičlenné skupiny připraveným autobusem napadli fanoušci členy policejní pořádkové jednotky. V sobotu to řekl zástupce ostravského policejního ředitele Josef Pravda.

Článek

"Jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele a byli předvedeni na policejní služebnu," dodal Pravda. Dva ze zadržených fanoušků byli opilí a skončili na záchytce. Čekají je výslechy, poté se rozhodne, zda bude jejich jednání označeno za přestupek, nebo trestný čin.

Brňané přijeli do Ostravy na prvoligový zápas s Baníkem, který se ale nakonec kvůli podmáčenému hřišti neuskutečnil.

První incident policisté řešili ještě před odjezdem autobusu označeného "zvláštní jízda" z hlavního nádraží na stadion. Fanoušci nechtěli umožnit nastoupení policistů v helmách a se štíty do zadní části vozu. Dvakrát se jim podařilo těžkooděnce dokonce z vozu vytlačit. Pak policisté nejagresivnějšího fanouška vyvedli.

Napadený policista

"Napadl ve voze policistu. Víc informací zatím ještě nemám," řekl Pravda. Podle dostupných informací se druhý konflikt odehrál před stadiónem, když fanoušci z autobusu vystupovali. Třetí zadržený příznivec Brna se střetl s policisty na jiném místě.

V Ostravě dnes bylo nasazeno asi 100 policistů pořádkové jednotky a desítky strážníků městské policie. Připraveni byli i psovodi. Fanoušci Baníku Ostrava a Brna totiž patří k nejproblémovějším a zápasy obou klubů policisté řadí mezi nejrizikovější.

Prokázalo se to i v březnu 2004. Tehdy v Ostravě řádili příznivci Brna. Při cestě z vlakového nádraží ke stadionu zdemolovali dva autobusy dopravního podniku.

Reklama

Související témata: