Hlavní obsah

Lafata nasměroval Jablonec k výhře nad neškodným Zlínem

Druhou výhru za sebou získali v první lize jablonečtí fotbalisté. Po úspěchu v Plzni v neděli zdolali i sedmý Zlín 2:0. Ve 48. minutě se nejprve trefil Lafata, jenž před týdnem dvěma góly pokořil Plzeň, a v 66. minutě výhru pojistil střídající Kiša.

Článek

Severočeši ztrácejí čtyři body na druhé Slavii a Teplice, které mají ještě dnešní zápas s Mladou Boleslaví k dobru. Neškodný Zlín v Jablonci vyšel znovu střelecky naprázdno, na gól venku Jihmoravané čekají už osm zápasů.

Domácí na Zlín vyrukovali s aktivní hrou, jako by se svým divákům chtěli odvděčit za úvodní jarní prohru na Střelnici se Slavií. Hned v první minutě měl zlínský gólman Baránek co dělat, aby odvrátil Musilovu šanci. Zimní posila Jablonce z Brna se ještě ve 12. minutě připomněla pohotovou střelou z voleje nad branku.

Tlak Severočechů postupně slábl: po čtvrthodině ještě zahrozil rybičkou útočník Lafata a po něm ještě nepřesnou střelou špílmachr Klapka. Pak se ale začali osmělovat i Jihomoravané.

Jablonec uspěl po přestávce

Nadějně vypadala hlavně akce Lukaštíka, který se uvolnil přes Pončáka, ale mířil vedle a ukázal, že pro Zlín je zakončení neřešitelným problémem. Hosté se branky nedočkali ani v úvodních jarních zápasech na Slovácku a proti Teplicím.

Jablonec klíč k otevření pevné zlínské defenzivy našel tři minuty po přestávce. Gólman Baránek se sice zaskvěl po Huškově hlavičce, ale odražený míč vrátil před bránu Svojtka a útočník Lafata střelou pod břevno navázal na své minulé dva zásahy z Plzně.

Ani inkasovaná branka nevyburcovala neškodný Zlín k větší útočné aktivitě. Domácí s přehledem kontrolovali vedení a v 66. minutě přišla pojistka náskoku: střídající Kiša prošel středem hřiště a po sedmi minutách pobytu na hřišti přízemní ranou zvýšil na 2:0. Bezradní hosté už v pohodě hrající Jablonec v závěru nepotrápili.

FK Jablonec - FC Tescoma Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 48. Lafata, 66. Kiša. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Kučera, Klapka - Vidlička, Zapletal, Janíček, Lukaštík, Činčala. Diváci: 2880.
Jablonec: Špit - Pončák, Zábojník, Kučera, Svojtka - Musil (59. Kiša), Klapka, Hušek, Weber - Lafata (76. Svátek), Smíšek (89. Nulíček). Trenér: Rada.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Janíček, Dujka - Zapletal (60. Kraus), Vrtělka, Švach (46. Bača), Opiela, Lukaštík (84. Škripec) - Činčala. Trenér: Blaha.
Fotbalová Gambrinus liga, 19. kolo:
Slavia - Plzeň1:1
Slovácko - Liberec1:2
Ostrava - Brnoodloženo
Jablonec - Zlín2:0
Blšany - Most0:1
Olomouc - Příbram5.3. 17:00
Teplice - Ml. Boleslav5.3. 17:00
Jihlava - Sparta6.3. 16:40

Reklama

Související témata: