Hlavní obsah

Jarolím přestřelil, což táta neviděl

PRAHA

Když si v poslední minutě sobotního duelu Slavie s Plzní na Strahově stavěl domácí Lukáš Jarolím míč na značku pokutového kopu, jeho otec a trenér červenobílých Karel Jarolím se raději otočil... "Nedělám to běžně, tohle bylo v jakési předtuše nebo jsem to přivolal. Já to prožíval dvakrát, jako trenér i otec. Viděl jsem to až v televizi ze záznamu," pravil po utkání. Syn po krátkém rozběhu přestřelil.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Slavia Karel Jarolím udílí pokyny synovi Lukášovi.

Článek

Přitom měl ideální možnost rozhodnout zápas a ještě odčinit moment ze 69. minuty, kdy po jeho střetu s Limberským nařídil sudí Adámek pokutový kop proti Slavii a Barteska ho proměnil. Jarolím junior nikoli.

"Chtěl jsem to dát doleva nahoru k tyči a nějak se mi to zvrtlo. Nemohl za to terén, ale já sám. Hrozně mě to štve," přiznal bez výmluv Lukáš Jarolím. "Předtím jsem dvě penalty dal, věřil jsem si, i když jsem byl pochopitelně nervózní," pokrčil rameny. Stále nechápal, jak se mu "povedlo" tak vysoko překopnout. "Asi jsem do toho dal moc síly, fakt nevím," marně hledal příčiny penaltového selhání Jarolím junior.

Jarolím senior: Nechtějte slyšet, co mu řeknu

Rozhodně vyloučil, že by penaltu bral jako možnost napravit moment, kdy po jeho faulu kopali pokutový kop hosté. "Takhle jsem to vůbec nebral. Ale ta penalta proti nám byla. Podjela mi noha a trefil jsem ho. Sice nechtěně, ale trefil, penalta to byla," potvrdil verdikt rozhodčího Lukáš Jarolím.

Otec Karel Jarolím nedělal z neproměněné penalty tragédii, ale prozradil: "Nechtějte slyšet, co mu řeknu. Ale necháme si to na doma... Kdo byl na penaltu určený? Karel Piták, ale ten byl faulován a postižený hráč na pokutový kop nechodí.

Pavel Fořt už byl vystřídaný, takže šel třetí z určených Lukáš. Jarolím senior přiznal, že také nedal pár pokutových kopů, ale odmítl spekulovat, jak moc budou dva ztracené body Slavii chybět. "Takhle počítat nebudu, to bych se musel vrátit i ke ztraceným bodům z podzimu. Ještě není konec soutěže."

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 51. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 47. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  3 : 0 Sparta - Ostrava 3 : 0 52. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice