Hlavní obsah

Sparta se v Jihlavě nepředstaví, hřiště je nezpůsobilé

PRAHA

Pondělní zápas 19. kola první fotbalové ligy mezi Jihlavou a Spartou Praha se kvůli nezpůsobilému hřišti neuskuteční. Řekl to tiskový mluvčí jihlavského celku Miroslav Fuks. Hrát by se podle dohody klubů mělo ve středu 29. března od 17:00.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V Jihlavě se pro nezpůsobilé hřiště hrát nebude - ilustrační foto.

Článek

V sobotu napadlo v Jihlavě 15 centimetrů sněhu, v neděli se naopak pohybovala teplota nad nulou. Četa pracovníků s dvěma stroji sice sníh od rána odklízela, jenže dnes vystoupila teplota pět stupňů nad nulu a trávník byl tak podmáčený, že se na něm hrát nedalo. Definitivně o tom hlavní sudí Jílek rozhodl po prohlídce hřiště hodinu a čtvrt před utkáním.

"Po opakované kontrole hřiště jsem dospěl k názoru, že je terén nezpůsobilý. Trávník je navíc pokrytý souvislou vrstvou bahna a spodní vrstva hřiště je zmrzlá. Riziko zranění hráčů by bylo s přibývajícími minutami velmi vysoké," uvedl Jílek.

Večeřa chtěl hrát, verdikt sudího akceptuje

Vysočině tak bude v důležitém zápasu příštího kola proti Mostu chybět trojlístek obránců Kadlec, Vojtíšek a Liška. Ti by si jinak svůj trest za čtyři žluté karty odpykali dnes. Proto jihlavský kouč Karel Večeřa chtěl, aby se utkání se Spartou odehrálo.

"Podle mě se možná při troše dobré vůle hrát dalo, ale musíme akceptovat verdikt rozhodčího. Nedá se nic dělat, naši distancovaní obránci si ten trest jednou odpykat stejně museli, vyjde to zkrátka na zápas v Mostě," řekl novinářům Večeřa, jehož svěřenci místo utkání vyběhli k tréninku na umělé trávě.

Jihlava sehrála minulý domácí zápas s Brnem v Praze na Strahově. Na svém stadiónu nenastoupila rovněž kvůli nezpůsobilému terénu ani v podzimním 15. kole proti Mladé Boleslavi.

Sparťané do Jihlavy odcestovali už v neděli a byli připraveni k utkání nastoupit, ale trenér Stanislav Griga s názorem rozhodčího Jílka souhlasil. "Hřiště bylo ve velmi špatném stavu. Pokud by se hrálo, bylo by to proti fotbalu samotnému, divákům a hlavně by bylo ohroženo zdraví hráčů," citoval Grigu ředitel komunikace letenského klubu Lukáš Přibyl. Sparťané místo utkání odcestovali zpět do Prahy, trenéři nyní vymýšlejí náhradní program.

Reklama

Související témata: