Hlavní obsah

Brabec zůstává, na Rosického se čeká. Příchod druhého Kadlece bude složitý, tuší šéf Sparty

Praha

Jednoho Kadlece už domů přivedli, chtějí však ještě i druhého. Ovšem zatímco obránce Michal se po příchodu z Turecka již začleňuje do základní sestavy, návrat útočníka Václava z Dánska je zatím jen vytouženým přáním fotbalové Sparty. Po prodeji Krejčího se Schickem do Itálie na Letné každopádně řekli stop dalším velkým odchodům, a tak stoper Brabec do Belgie neodchází a zůstává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Kadlec (vpředu) v souboji se slávistou Martinem Latkou.

Článek
Fotogalerie

Dvěma nabídkám z Itálie neodolali, každá z nich se pohybovala kolem 108 miliónů korun. Ladislav Krejčí tak odešel do Boloni a Patrik Schick do Sampdorie.

„Oba transfery se řadí k největším v klubu za několik posledních let. Odstupné bylo mimořádné, další takový přestup ven už nepředpokládáme," poukazuje generální ředitel Adam Kotalík, pravá ruka majitele klubu Daniela Křetínského.

Na mysli má především Jakuba Brabce. Mladého reprezentanta chtěl nejprve Anderlecht, v poslední době pak Genk. „Žádná jednání již neprobíhají, byla ukončena. Jakub zůstává ve Spartě."

Na laně je i Holzer

Pokud jde o posily, na Letné si nejvíc slibují od ostříleného reprezentanta Michala Kadlece a také od navrátilců z hostování Aleše Čermáka či brankáře Tomáše Koubka.

Kádr ještě nemusí být konečný. „Nějaká jednání ještě běží. Jsme v kontaktu s Tomášem Rosickým, u něj záleží na jeho zdravotním stavu a rozhodnutí, jestli bude pokračovat v kariéře. Dánský Midtjylland jsme pak oslovili ohledně Václava Kadlece, ale bude to složité. S ostravským Baníkem pak jednáme o Holzrovi. Máme o něj zájem, je to mladý talent s velkým potenciálem do budoucna," avizuje Kotalík.

Útočník Kadlec by se vracel na Letnou již podruhé, předminulé jaro se střelecky výrazně prosadil. „Ohledně jeho příchodu jsem velmi opatrný optimista," říká ředitel.

Rosický se léčí v Londýně

Jak zdůrazňuje, na Rosického klub netlačí a čeká na jeho rozhodnutí. „Záleží na Tomášovi, na jeho zdraví - a jestli bude chtít dál hrát. Odcestoval do Londýna, kde se bude léčit u fyzioterapeutů, jež zná z Arsenalu. Víme, že má častěji zdravotní problémy. Viděli jste však, že po roce, kdy nehrál, byl na mistrovství Evropy o třídu lepší než jiní hráči, kteří žádné problémy neměli... O jeho přínosu se tak nemusíme vůbec bavit."

Sparta si nestanovila žádné datum, do kterého chce mít o kapitánovi národního týmu jasno. „Tomáš je tak specifický hráč, že prostě počkáme," usmívá se Kotalík. „Nejraději bych ho tady měl hned. Rád ho však přivítám za měsíc, za dva i za tři. Je natolik dobrý, že nám pomůže," dodává trenér Zdeněk Ščasný.

Logo na dresech zatím chybí

Nejistý je zatím osud dalších navrátilců Shaly a Nešpora. „Shala si hledá nové angažmá, Nešpora jsme si zatím stáhli. Rád by se vrátil do Polska, kde se mu na hostování dařilo, nebo do klubu, kde by stoprocentně nastupoval. Je možnost, že odejde. Ale ještě to zvažujeme, protože Juliš není úplně zdráv," přemítá Ščasný.

Po odchodu Synotu z českého fotbalu chybí na rudých dresech logo hlavního partnera. „Jednání o generálním partnerovi probíhají, ale nejsem schopen specifikovat, kdy a jestli je dotáhneme," avizuje Kotalík.

Sezóna pro Letenské začne úterním úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. A cíle jsou tradiční.

„Postup do evropských pohárů, nejlépe Ligy mistrů, a hrát tam důstojnou roli. A pak zisk mistrovského titulu, na který budeme letos klást obzvlášť důraz," vyhlašuje Kotalík.

Získají fotbalisté Sparty v nadcházející sezóně mistrovský titul?
Ano
53 %
Ne
47 %
Celkem hlasovalo 8753 čtenářů.

Reklama

Související témata: