Hlavní obsah

Fotbalista Levadie zůstal v Praze a posílí Bohemians

Fotbalisty Bohemians Praha 1905 posílí estonský záložník Siim Luts, který dosud hrál za Levadii Tallinn a ještě ve čtvrtek nastoupil ve 2. předkole Evropské ligy proti Slavii. Zpět už ale s Levadií neodletěl a přesunul se z Edenu do nedalekého Ďolíčku. Ze Slavie rovněž přichází devatenáctiletý útočník Jan Kuchta. Detaily jejich působení v Bohemians se dolaďují.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Levandie Tallinn Siim Luts bude oblékat dres Bohemians 1905.

Článek

"Po zápase jsem se prostě objevil v kabině Levadie, vzal jsem Lutsovi tašku s věcmi a odvedl ho na hotel," řekl v nadsázce sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek. "Siim zamával svým nic netušícím spoluhráčům, a do letadla už je nedoprovodil. O jeho příchod usilujeme už měsíc a půl, podmínkou však bylo, že Levadia musí vypadnout z Evropské ligy," dodal.

Trenér Koubek s ním počítá na levou stranu zálohy Bohemians, kde by měl pomoci nahradit Jhona Mosqueru. "Věříme, že by mohl být ještě produktivnější. Levadii loni zařídil 24 ligových branek. Na druhou stranu zálohy jsme přivedli desetigólového Bergera, takže si slibujeme, že tito dva hráči nám přinesou potřebnou produktivitu," prohlásil Držmíšek.

Sedmadvacetiletý estonský reprezentant Luts patří dlouhodobě mezi největší hvězdy estonské ligy. V loňském ročníku nastřílel jedenáct branek a stal se druhým nejlepším kanonýrem klubu. Celkem má na kontě v estonské nejvyšší soutěži 34 gólů a dva tituly ještě v dresu Flory Tallinn. Rovněž působil ve švédském Norrköpingu. Za Estonsko odehrál 29 zápasů.

Reklama