Hlavní obsah

Malér v Bohemce! Týden před ligou bez souhlasu opustil tým brankář Zlámal

Praha

Ještě v neděli 17. července Zdeněk Zlámal chytal v přípravném klání s německým Braunschweigem. O šest dnů později, tedy v pátek, se na oficiálním twitterovém účtu klokanů objevila šokující zpráva: „Zlámal přerušil přípravu a proti vůli klubu odcestoval do Turecka. Podle svého názoru je k tomu oprávněn na základě klauzule ve smlouvě.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Zdeněk Zlámal.

Článek

Potvrdily se tak informace, které už od pátečního rána začaly prosakovat i na diskusním fóru oficiálních klubových stránek. Přitom během přípravy se spekulovalo, že by třicetiletý gólman měl odejít do polského Ruchu Chorzów. To však Bohemians vyvraceli.

Nyní je podle všeho přece jen čeká řešení brankářského postu. Jméno klubu, do něhož má dosavadní jednička namířeno, zatím není známo.

Zlámal v Ďolíčku strávil rok a půl, odchytal zde 41 ligových zápasů a stal se oporou mužstva. Na začátku minulé sezóny dokonce vstřelil gól Dukle. Jeho hlavička po rohovém kopu zajistila remízu 2:2. Fotografie skórujícího brankáře dokonce zdobila trička fanoušků. Někteří z nich teď Zlámalův radikální krok nesou velmi nelibě.

„Bude mít téměř o nulu víc na výplatě, tak se dá pochopit snaha o přestup. Ovšem ten způsob je nechutnej," uvedl v bohemácké diskusi přispívatel s přezdívkou ludvavestec. „Mám ještě v lednici pár plechovek s jeho ksichtem, až je vypiju, tak asi potrénuju střelbu prakem. Tričkem s jeho podpisem jsem už vytřel kočičí záchod a poslal ho do konťasu i s použitými granulemi..." dodává diskutér.

Nejzkušenějším brankářem, kterého mají Bohemians momentálně k dispozici, je osmadvacetiletý Tomáš Fryšták. Jenže náhradník ze stříbrného mistrovství světa dvacítek v Kanadě má na kontě jen čtyři ligová utkání. V neděli čeká na klokany generálka proti Pardubicím, o týden později už v prvním kole přivítají Hradec Králové.

Reklama

Související témata: