Hlavní obsah

Klokani řeší brankáře, Koubek hledá vazby

Praha

Generálku na ligu zvládli otočit, starostí však mají pár dnů před startem soutěže ještě víc než dost. Klokani především hledají zkušeného brankáře, protože Zlámal jim zmizel v Turecku. „Jednoho gólmana ještě potřebujeme přivést. A pak určíme, který ligu začne,“ avizuje Miroslav Koubek, trenér fotbalistů Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindříšek děkuje v Ďolíčku fanouškům Bohemians 1905.

Článek

Prohrávali, ale nakonec druholigové Pardubice v Ďolíčku porazili 2:1. O vítěznou trefu se postaral kapitán. „Byli jsme hodně nervózní, chyběl důraz, po zbytečném rohu jsme navíc inkasovali. Ve druhém poločase jsme už Pardubice zatlačili na jejich půlku a zápas byl v naší režii," líčí duel Josef Jindřišek.

„Inkasovali jsme lacině z rohového kopu. Výkon kluků byl ale poctivý. A je dobře, že jsme generálku vyhráli," přidává se trenér Miroslav Koubek.

„Přišli nám hráči takzvaně last minute, takže jsme ještě hledali vazby. Vyhodnotíme si to a věřím, že uděláme správná řešení směrem k prvnímu utkání s Hradcem," dodává kouč, který mezitím postrádá i dalšího brankáře. Dvacetiletý Petr Dočekal kvůli zdravotním problémům ukončil profesionální kariéru.

K dispozici má trenér jen osmadvacetiletého Tomáše Fryštáka. Odchytal celou víkendovou generálku, v první lize má na kontě ale pouze čtyři starty.

Přípravné fotbalové utkání:
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1 (0:1)
Branky: 57. Mikuš, 79. Jindřišek - 22. Fousek.
Sestava Bohemians: Fryšták - Křapka, Krch (46. Dostál), Gajič, Havel - Berger (64. Bartek), Hubínek (46. Hašek), Jindřišek, Jirásek (70. Kuchta), Luts (46. Čížek) - Mikuš. Trenér: Koubek.

Reklama