Hlavní obsah

Talentovaný Holzer už patří Spartě. Letenští využili výstupní klauzuli

Praha
Aktualizováno

Den po ponuré plichtě 1:1 se Steauou Bukurešť si udělali radost aspoň formou dalšího přestupu. Fotbalovou Spartu posílil dvacetiletý záložník Daniel Holzer, který přestupuje z druholigového Baníku Ostrava. Letenský klub využil výstupní klauzuli, kterou měl velký talent ve smlouvě s Baníkem. Mělo by jít o 10 miliónů korun. Holzer na Letné podepsal čtyřletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer z Baníku Ostrava (vlevo) přestoupil do Sparty.

Článek

Je mu teprve dvacet, a už dostal v Ostravě kapitánskou pásku. Žádný div, že se o něj strhla na přestupové burze slušná mela. A že Daniel Holzer nakonec nebude po pádu Baníku pokračovat ve druhé lize, ale zkusí naplnit mnohem větší výzvy na Letné.

„Dan je talentovaný mladý hráč, který svými výkony již přerostl mateřský klub. Ve Spartě ho čeká tvrdá konkurence, ale věříme, že je schopen svůj potenciál dál rozvíjet," poukazuje generální ředitel Adam Kotalík na klubovém webu Sparty.

„Dan je na svůj věk velice zkušeným hráčem, na jaře byl v Baníku kapitánem. Nyní přijímá výzvu se prosadit ve Spartě a my mu držíme palce," dodává hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest International.

"Je to pro mě velký posun v kariéře. Poté, co jsem strávil celý život v Baníku Ostrava, jsem cítil, že potřebuji změnu. Tohle je posun nahoru," libuje si Holzer, který již ve středu se Spartou trénoval.

Bukurešť ještě nestihne

V Baníku stihl ofenzivní hráč čtyři sezóny, připsal si 69 zápasů a vstřelil 5 branek. Ostravský rodák je také mládežnickým reprezentantem, je členem týmu do 21 let, který vede Vítězslav Lavička.

Holzer bude po zaregistrování přestupu moci nastoupit již v sobotní ligové premiéře proti Slovácku. Pro zapsání na soupisku v Lize mistrů je už pozdě, v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Bukurešti se tak neobjeví. Nastoupit bude moci až v play off Ligy mistrů či Evropské ligy.

Reklama

Související témata: