Hlavní obsah

Šéf Zbrojovky sní o sedmitisícové návštěvě při premiéře se Slavií

Brno

Vedení klubu si od něj slibuje, že mužstvu změní herní tvář. Pod novým koučem Svatoplukem Habancem, který v Brně vystřídal Václava Kotala, by měla Zbrojovka předvádět v nové sezóně ofenzívnější a atraktivnější fotbal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Do nové sezóny povede brněnské fotbalisty Svatopluk Habanec

Článek

„Chci, aby se na naši hru dalo dívat. Nesmí to však být žádný hurá systém. A do tří let bych rád mužstvo dovedl do evropského poháru," nastínil svoji dlouhodobou vizi Habanec, který se po dlouhých letech vrátil do rodného města.

Zbrojovka se bude moct v nové sezóně opřít o pětici posil. Z německého angažmá se do mateřského klubu vrátil bývalý reprezentační záložník Polák, z izraelské Haify přišel litevský stoper Kijanskas, z Mladé Boleslavi další střední obránce Vraštil a ze středočeského klubu získali Brňané i záložníka Štohanzla. Ze Sparty bude v Brně hostovat středopolař Litsingi.

„U něj jsme si domluvili opci. Pokud se osvědčí, stane se naším hráčem. Až na jednu výjimku jsme trenérovi splnili všechna přestupová přání," tvrdí majitel Zbrojovky Václav Bartoněk, který s povděkem kvituje, že klíčový forvard Řezníček prodloužil v Brně smlouvu až do června 2019.

Habanec je s doplněním mužstva spokojený. „Naprostou většinu postů máme zdvojených. Trápí mě ovšem zranění Poláka s Lackem. Snad se brzy dají dohromady," doufá.

Kouč v nadcházejícím prvoligovém ročníku preferuje herní posun před konečným umístěním. „Když tým neskončí do páté příčky a nepronikne tak do evropského poháru, pak už není tak zásadní, pokud obsadíme šesté či osmé místo. Ale v lepší polovině tabulky rozhodně být chceme," ujistil Habanec.

Brňané přivítají v ligové premiéře v neděli od 19 h ambiciózní Slavii. „Bude to nesmírně atraktivní úvod. Jsem raději, že začínáme s takhle silným týmem, než kdybychom hráli s papírově slabším celkem, a každý by od nás čekal povinné vítězství. Nebudeme pod tak enormním tlakem," domnívá se Habanec, který věří, že jeho nové mužstvo může proti slávistům uspět. „Musíme však eliminovat jejich obrovskou ofenzívní sílu. Kvalitu Pražanů respektujeme, ale nebojíme se jich. Určitě jsme schopni uhrát dobrý výsledek," je přesvědčený trenér Zbrojovky.

Brňané věří, že se hlediště královopolského stadiónu v neděli večer zaplní. „Mohl by to být pro naše fanoušky ideální termín. Moc si přeju, aby přišlo aspoň sedm tisíc diváků," svěřil se Bartoněk.

Reklama

Související témata: