Hlavní obsah

Chci získat nové zkušenosti, těší se liberecký záložník Navrátil na sezónu

Liberec

Hned ze dvou důvodů považuje fotbalový záložník Jan Navrátil svůj přestup ze Sigmy Olomouc do Slovanu Liberec za mezník v kariéře. Jednak má šanci připsat si premiérový start v evropských pohárech a navíc je liberecký klub jeho teprve druhou prvoligovou štací. „Do sezóny jdu natěšený a plný očekávání,“ řekl Navrátil pro Sport.cz před čtvrtečním vystoupením libereckého celku na půdě rakouského Mödlingu.

Foto: Instagram

Nová posila Slovanu Liberec Jan Navrátil (vpravo) se sportovním ředitelem Janem Nezmarem.

Článek

V minulých letech jste přijížděl s Olomoucí do Liberce jako soupeř. Jaké jste měl poznatky ze vzájemných zápasů?

Pokaždé byl Slovan houževnatým protivníkem, ale nemyslím si, že by Sigma byla úplně špatná. Bohužel na jaře jsme sestoupili. Okolnosti nám nepřály a chtělo to i víc štěstí. Od příchodu do Slovanu si na Liberec rychle zvykám. Město se mi líbí. Je tady hezké prostředí podle toho, co jsem zatím viděl. A pokud jde o fotbal, podmínky jsou fajn a na vysoké úrovni. Jsem tady spokojený.

Liberecký Slovan prošel v létě hráčskou obměnou a sestava se tvořila doslova za pochodu. Jak vidíte svou pozici v kádru?

Věřím, že bych mohl mít stejnou roli jako v Olomouci. Z postu ofenzivního záložníka se zapojovat do kombinace a do náběhů za obránce. V přípravě jsme se snažili přejít do fotbalovosti, postupně přicházeli noví hráči. Musíme makat a tvrdá dřina v tréninku může posunout hráče dopředu. Uvidíme, jak si hra na hřišti sedne.

Je pro vás účinkování Slovanu Liberec v předkolech Evropské ligy velkou motivací?

Když hrála Sigma Olomouc naposledy v pohárech v roce 2009, nebyl jsem ještě v kádru áčka. V devatenácti letech jsem patřil do béčka, nedostal jsem se ani na lavičku Sigmy a sledoval jsem evropské poháry zvenčí. Proto je vidina prvního startu za Liberec na mezinárodní scéně z mého hlediska velmi lákavá. Pokud bych nastoupil a zasáhl do nějakého pohárového zápasu, byla by to nová zkušenost.

Reklama

Související témata: