Hlavní obsah

Plzeň pase po hattricku, bookmakeři a sázkaři však favorizují Spartu. Třetím vzadu je Slavia

Praha

Plzeň vyhrála titul dvakrát v řadě a pase po mistrovském hattricku. Bookmakeři a sázkaři si nicméně vedou svou. Na startu nového ročníku fotbalové ligy znovu nejvíce favorizují Spartu. Až za ní je podle jejich předpokladů Viktoria, třetím v řadě už je posílená Slavia. Sestupové starosti bookmakeři věští nováčkům z Karviné a Hradce Králové, spolu s nimi však také Zlínu, Jihlavě, Příbrami a zřejmě též Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík střílí gól na 2:0 při utkání na Spartě.

Článek

Tipsport a Chance vypsaly na titul Sparty kurz 1,9:1, Fortuna 1,95:1. Na Plzeň se dá vsadit za 2,5:1 u Tipsportu a Chance a 2,4:1 u Fortuny. Na třetí místo mezi favority se vyhoupla ambiciózní Slavia s kurzem 7:1.

„Plzeň sice obhajuje a týmy neprodělaly extrémní změny v kádrech, ale tlak ve Spartě na zisk titulu je enormní. Svým způsobem už prostě musí, proto je pro nás favoritem ligy," vysvětluje nastavení kurzů Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Po pohárech rozpaky

„Úvodní duely našich týmů v pohárech mě zrovna nepřesvědčily. Kdo je v lepším rozpoložení, opravdu těžko odhadovat. Slavia měla v Tallinnu slabšího soupeře a i trochu štěstí. Plzeň působila bezradným dojmem, je otázka, zda tým nepotřeboval více okysličit. Také Sparta kádr jen lehce doplnila a stále se ukazuje, že v obranné fázi systém se třemi beky pořád nefunguje ideálně. Zkušenost v takové situaci velí vsadit vyšší kurs nebo něco jiného... Mně se líbí Van Kessel jako nejlepší střelec za 7:1," usmívá se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kdo prožene kanonýra Lafatu?

U jeho kanceláře 70 procent tipujících předpokládá titul Sparty, 18 procent sázkařů věří Plzni a sedm Slavii.

Pokud jde o krále střelců, nejvíce jsou favorizováni obhájce sparťan Lafata, plzeňský tandem Ďuriš - Krmenčík, slávisté Škoda a Van Kessel a mladoboleslavský Magera.

Nejvíce ohroženým trenérem je podle Fortuny jihlavský Michal Hipp s kurzem 3,5:1, naopak nejpevnější pozici bookmakeři přisoudili libereckému Jindřichu Trpišovskému a novému kouči Dukly Jaroslavu Šilhavému s koeficientem 20:1.

Reklama

Související témata: