Hlavní obsah

Rošády v sestavě vyústily ve vraždění libereckých neviňátek

Liberec

Rozladěný byl na nejvyšší mez. „Aby ne, když se druhá půle proměnila ve vraždění neviňátek,“ neskrýval rozčarování liberecký kouč Jindřich Trpišovský po debaklu, jehož byl v ligovém duelu dvou českých vyslanců do pohárové Evropy přímým aktérem. Vždyť jeho tým si odvezl z Mladé Boleslavi potupný tříbrankový příděl! "A to nemít v obraně Hovorku, mohli jsme jich klidně dostat i pět."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během duelu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

„Nejde jen o porážku, která mohla být nakonec ještě vyšší, ale o způsob, jakým jsme hráli," zazlíval svým svěřencům, že po rychle inkasovaném gólu už nebyli schopni soupeři vůbec vzdorovat.

Dost možná i proto, že v porovnání se slibným čtvrtečním pohárovým vystoupením v Rakousku proti Admiře Mödling sáhl do sestavy a udělal v ní hned šest změn. Rošáda se mu vymstila.

„Jenže my hrajeme odvetu třetího kola už ve středu, což dost dobře nechápu. Ve Vídni mohla klidně hrát Austria s Trnavou a hned po ní my s Admirou, v odvetě není možné, abychom nastoupili ve stejný den my i Mladá Boleslav, i když obě města jsou vzdálena padesát kilometrů," udivil Trpišovského verdikt řídící komise UEFA.

Proto složení mužstva obměnil, proto šest hráčů šetřil. „Nešlo jen o šetření sil, nechtěl jsem riskovat zranění či třeba jen drobné šrámy. Bylo by nepříjemné, kdyby někdo před odvetou s Admirou ze sestavy vypadl, protože středa je pro nás hodně důležitá. Chceme dotáhnout tažení za postupem do konce," vyrukoval kouč Severočechů se svým zásadním argumentem.

Promptně ale přidal i další.

„Navíc jsem dal příležitost hráčům, kteří mají pocit, že by měli v základní sestavě figurovat. Samozřejmě že se nesehranost na našem výkonu podepsala, podstatné však bylo, že mentalita mužstva nebyla v ligovém střetnutí dobrá. Ta se na naší prohře podepsala stejně, jako velmi dobrý výkon Mladé Boleslavi," měl jasno Trpišovský a netajil se přitom vírou, že ve středu vyrukuje k pohárové odvetě Evropské ligy jiný Liberec.

I internacionál Milan Baroš, který v Mladé Boleslavi nastoupil s kapitánskou páskou, ale na hřišti vydržel jen 67 minut, by měl k této proměně pomoci.

„Třicet minut to od něho byl velice dobrý výkon, neboť vpředu udržel spoustu míčů. Jenže je útočníkem a jako každý útočník je závislý na tom, jak hraje tým. A my hráli špatně, takže to měl hrozně těžké. Jeho výkon šel tudíž dolů, jako šel dolů výkon celého týmu," glosoval Trpišovský účinkování největší liberecké akvizice v ligové premiéře s Mladou Boleslaví. Nakonec Baroše vystřídal. „Nechtěl jsem riskovat, aby se snad nezranil a ve středu vypadl ze sestavy," opakoval, že středa představuje pro Liberec alfu a omegu celého podzimu.

Reklama