Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Rabušic přestoupil z Verony do Jihlavy

Fotbalisté Jihlavy získali krátce po začátku nového prvoligového ročníku významnou posilu. Na Vysočinu přestoupil z italského Hellasu Verona šestadvacetiletý útočník Michael Rabušic. V klubu, v němž s vrcholovým fotbalem začínal, podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Rabušic (vpravo) hostoval v jarní části uplynulého ročníku ligy v Liberci. Teď se vrací do Jihlavy.

Článek

„Přestup je výsledkem několikaměsíčního snažení našich funkcionářů a intenzivního vyjednávání s hráčem, jeho manažerem a italským klubem. Jsme rádi, že můžeme u nás znovu přivítat jednoho z našich nejúspěšnějších odchovanců. Věříme, že nastartujeme spolupráci, která pomůže jak nám, tak Michaelovi. Počítáme s tím, že nastoupí už v neděli v Liberci," okomentoval Rabušicův příchod jihlavský sportovní manažer Milan Bokša.

Rabušic v lednu 2014 přestoupil do Verony, v italské sérii A však odehrál pouze čtyři zápasy. Od podzimu hostoval v Peruggii Calcio ve druhé lize. Od jara 2015 v rámci hostování oblékal dres FC Crotone. V loňském roce se vrátil na hostování do Liberce, odehrál zde 19 ligových utkání a vstřelil jeden gól.

Bývalý hráč Brna či Liberce, s nímž slavil v roce 2012 mistrovský titul, nastoupil třikrát i za českou reprezentaci. V tuzemské nejvyšší soutěži dosud odehrál 149 utkání, v nichž vstřelil 34 gólů.

Reklama

Související témata: