Hlavní obsah

Slovácko - Dukla 2:2Střídající Zajíc v nastavení obral Pražany o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Olayinka 0 : 1
62. Néstor (penalta) 0 : 2
78. Košút 1 : 2
94. Zajíc 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka remizovali ve druhém ligovém kole doma s Duklou Praha 2:2. Hosté vedli už 2:0 po trefě Petera Olayinky a proměněné penaltě Néstora, ale v 78. minutě snížil Tomáš Košút a ve čtvrté minutě nastavení srovnal prvním gólem v nejvyšší soutěži střídající Tomáš Zajíc. Oba týmy získaly první bod v ligové sezóně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Štetina z Dukly (vlevo) a Milan Kerbr ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Dukla se snažila od úvodu o aktivní hru, do ofenzivy se často zapojoval po pravé straně i obránce Kušnír. Dlouho ale většina akcí Pražanů končila na zadácích soupeře. Slovácko se pokoušelo odpovídat rychlými protiútoky, střeleckým pokusům však chyběla přesnost. Poprvé vážněji zahrozil ve 24. minutě domácí Daníček, jehož střelu brankář Hroššo vyrazil.

Dukla postupně zvyšovala svůj tlak. Ve 31. minutě po rohovém kopu nechali zadáci Slovácka u zadní tyče prostor Olayinkovi, jehož střela od tyče trefila záda brankáře Heči a od nich se míč odrazil do sítě. Nigerijská posila Pražanů se dočkala prvního gólu v české lize.

Po inkasované brance domácí vypadli z herního rytmu. Trápili se při zakládání útočných akcí, při bránění měli problémy s rychlými a technicky vybavenými útočníky soupeře a prohrávali osobní souboje. Z krize se dostali až v závěru poločasu. Ve 41. minutě se blýskl brankář Hroššo, který stačil vyrazit Kerbrovu střelu na roh.

Po změně stran Slovácko přidalo na důrazu, do slibnější koncovky se ale nedostalo. V 61. minutě po Košútově zákroku na Čajiče odpískal rozhodčí Královec penaltu, kterou proměnil španělský útočník Dukly Néstor.

Slovácko za nepříznivého stavu vsadilo na ofenzivu, zvýšilo tlak a v 78. minutě Košút přesnou střelou k tyči vstřelil kontaktní gól. Domácí nápor v nastavení podpořil i brankář Heča a zoufale bránící Dukla tři body neudržela. Po Hečově nákopu se prosadil střídající mladík Zajíc, jehož pokus zapadl k zadní tyči. Dukla tak neporazila Slovácko pošesté za sebou.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 2. kolo:
1. FC Slovácko - Dukla Praha 2:2 (0:1)
Branky: 78. Košút, 90.+3 Zajíc - 31. Olayinka, 62. z pen. Néstor. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Rada, Civič, Šumulikoski, Šimko - Beauguel, Kušnír, Hanousek, Néstor. Diváci: 3652.
Slovácko: Heča - Reinberk (85. Zajíc), Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Havlík (65. Ťok), Daníček, Civič - Kerbr. Trenér: Levý.
Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Čajič, Považanec (90. Smejkal), Hanousek - Néstor (83. Tetour), Beauguel, Olayinka (74. Manzia). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: