Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 1:1Pikantní trenérská konfrontace Pivarníka s Koubkem přinesla překvapivou remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kopic 1 : 0
36. Hašek 1 : 1
Záznam online reportáže

Pikantní souboj trenéra Pivarníka, který ještě na jaře vedl fotbalisty Bohemians 1905, ale v létě se přestěhoval na lavičku Plzně, s koučem Klokanů Koubkem, jenž naopak ještě v úvodu loňského podzimu šéfoval Plzni, přinesl ve druhém ligovém kole velké překvapení. Pražané, kteří sedm předchozích zápasů s Viktorií prohráli, si totiž odvezli z trávníku mistra překvapivou remízu, takže v trenérské konfrontaci měl navrch Miroslav Koubek.

Foto: Nussbauer FCVP/Ladislav, ČTK

Jan Kopic z Plzně (vpravo) se postaral o vedoucí gól, na výhru to ale Viktorii nestačilo.

Článek
Fotogalerie

Docela pech. Po deseti minutách si sice sparťanský gólman Budinský půjčený na hostování do Vršovic sáhl v Plzni poprvé na míč, jenže Limberského centr vyrazil přímo ke Kopicovi, který ho pochopitelně bez větších potíží překonal. Plány Klokanů, že favorizovaného protivníka budou trápit, jak dlouho to jen půjde, vzaly tudíž hned v úvodu zápasu za své.

Ovšem jen v úvodu. Viktoria sice měla územní převahu, Pražanům míč moc nepůjčovala, ale další branku nepřidala. Limberský pálil ve slibné pozici vedle, střelec postupového gólu z Baku Krmenčík, jenž dostal v sestavě přednost před Ďurišem i Bakošem, se proti hostujícím obráncům neprosadil, standardní situace sice přinesly v šestnáctce Klokanů pár závarů, ale šance se z nich nezrodila, neboť domácí postrádali jako obvykle víc důrazu i odvahy.

Koubkův celek, v němž se v porovnání s podzimním prologem proti Hradci Králové objevilo šest nových tváří, tudíž zjistil, že se gólového výprasku zase až tolik obávat nemusí a postupně se začal osmělovat. Kuchtův brejk sice ještě zastavil chybně odmávaný ofsajd, po čtvrthodině se už ale postaral syn někdejšího sparťanského fotbalisty a trenéra Martin Hašek chytrým lobem o vyrovnání.

Kopic se druhé trefy už nedočkal

V tu ránu byla zaskočena Plzeň, protože podobnou troufalost nečekala. Do obléhání Budinského brány se tak pustila až po změně stran, ale s houževnatým soupeřem si  nevěděla rady. Ani nemohla, protože její akce byly zdlouhavé, dopředu čitelné, ale hlavně bez nápadu, překvapení a střelby.

Pražané tak měli ke gólu mnohem blíž, neboť v 64. minutě se objevil debutant Hašek úplně sám před Kozáčikem, ale ten jeho stoprocentní šanci reflexivně zlikvidoval.

V závěru sice vsadil domácí trenér Pivarník zase na hru se dvěma útočníky, ale výhry se nedočkal. Klokani po sedmi prohrách s Plzní v řadě hektický nápor domácích přežili, a když Budinský vyrazil i střelu Kopice, remízu uhájili.

Mistrovská Viktoria tak hned v prvním domácím utkání přišla o dva body.

2. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Branky: 10. Kopic - 36. Hašek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Arnošt. ŽK: Hořava - Gajič, Švec, Dostál, Bartek, Jeslínek. Diváci: 10 890.
Plzeň: Kozáčik - Řezník (71. Kovařík), Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský (81. Hromada), Hořava - Petržela (60. Bakoš), Kolář, Kopic - Krmenčík. Trenér: Pivarník.
Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Krch, Gajič, Havel - Švec - Hašek (87. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Čížek (62. Jeslínek) - Kuchta (69. Bartek). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: