Hlavní obsah

Prohospodařili jsme zápas, kabonil se střelec Baroš po remíze Liberce s Jihlavou

Josef PešoutSport.czPrávo

Druhý ligový start v dresu Slovanu Liberec, z toho první před domácím publikem ozdobil fotbalový útočník Milan Baroš premiérovým gólem v novém dresu. A zároveň se trefou do sítě Jihlavy postaral o první a dosud jedinou branku mužstva v rozbíhajícím se ročníku nejvyšší soutěže. Na výhru to ovšem nestačilo, protože hosté vyrovnali z penalty a duel skončil 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš obléká od nové sezóny liberecký dres.

Článek

„Rychle jsme dali vedoucí gól, což nás mělo uklidnit. Mohli jsme náskok navýšit po dalších dvou šancích, ale pak jsme úplně vyklidili hřiště a Jihlava nás začala přehrávat," kabonil se Milan Baroš. „O poločase jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme a že to jinak nedopadne dobře, pokud se nevrátíme k aktivitě. Bohužel se nám pasivita vymstila. Celkově jsme prohospodařili zápas," dával nejzkušenější hráč Slovanu Liberec najevo nespokojenost.

Přitom Liberec pár dní předtím zvládl pohárový duel s Mödlingem. „Všichni si myslí, že to půjde samo i v lize. Ale když přestanete hrát, člověk se do toho těžko dostává. Možná nám i došly síly," uvažoval Baroš.

Ani liberecký trenér Jindřich Trpišovský neskrýval zklamání: „I když je remíza pro nás neúspěchem, je asi spravedlivá. Nepodali jsme dobrý výkon. Naše hra byla hodně nepřesná, rozháraná. Při troše štěstí jsme sice mohli vyhrát, ale mnoho nescházelo, aby hosté strhli vítězství na svou stranu. Bohužel jsme nenavázali na pohárové představení s Mödlingem a jeden bod ze dvou ligových kol je málo."

Rabušic: Mám smíšené pocity

Událostí zápasu byl i debut ještě nedávného libereckého útočníka Michaela Rabušice v jihlavském dresu, právě na půdě bývalého klubu. Urostlý forvard absolvoval se Slovanem úvodní část letní přípravy, nyní proti němu nastoupil jako soupeř.

A po faulu na něj kopala Vysočina penaltu, jejíž proměnění znamenalo pro hosty bod. „Dostal jsem v šestnáctce míč do uličky a přemýšlel jsem, jestli vystřelím. Měl jsem to ale na dlouhou nohu. Otočil jsem se ke gólmanovi zády, pokryl jsem si balón a byla to od brankáře na mě jasná penalta," líčil Rabušic.

Prolínaly se v něm podle jeho slov smíšené pocity. „Na jednu stranu si moc vážím, jak mě liberečtí fanoušci přivítali a že na mě nezapomněli. Současně si myslím, že jsme měli vyhrát. Byl jsem na hřišti až ve druhém poločase, vytvořili jsme šance a mohl jsem nakonec rozhodnout," hořce se pousmál Rabušic.

Novou posilu chválil jihlavský trenér Michal Hipp: „Michael Rabušic vnesl do naší hry oživení. Je to fotbalista, který má mužstvu co dát na hřišti i v kabině. Až se s týmem ještě více sehraje, bude výrazným přínosem."

Reklama

Související témata: