Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:0Ščasný se dárku k narozeninám nedočkal, vicemistr získal jen bod

Teplice

Fotbalisty pražské Sparty nezastihl začátek nové sezóny v optimální pohodě. V týdnu vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů a ani v domácí soutěži si náladu nespravili. V utkání 2. kola ePojisteni.cz ligy jen remizovali 0:0 v Teplicích. Kouč Zdeněk Ščasný před angažmá na Letné vedl právě Teplice a dva dny po zápase oslaví 59. narozeniny. Dárku v podobě výhry se ovšem nedočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty Praha (vlevo) a Otto Urma z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Pohárový krach v Bukurešti nezůstal bez následků. V základní sestavě Sparty se nově objevili Koubek, Mazuch, Mareček či Čermák, nedostalo se na Bičíka, Brabce, Zahustela ani Šurala.

Letenští sice na Stínadlech častěji drželi míč na svých kopačkách, do poločasu však mezi tyče ani jednou nevystřelili... Kloudnou šanci měl jen v úvodu zápasu Lafata, v nové sezóně však střeleckou pohodu zatím jen hledá a vypálil vedle.

Vedení se naopak mohli ujmout domácí. Fillo v 25. minutě přesně odcentroval, Potočný měl na noze gól, z voleje však trefil jen břevno Koubkovy svatyně.

Ani po přestávce nemohl být kouč Ščasný s výkonem Sparty spokojený, se štěstím přečkala šanci, kterou připravil teplický Hrubý. Kapitán to odnesl jako první, místo Lafaty přišel na hřiště Juliš a brzy se dostalo také na debutanta v rudém dresu Holzra.

Kombinačně se ovšem Letenským nedařilo, nebezpečná byla jen Váchova střela zdálky. Za domácí odpověděl z přímého kopu Potočný. Pořádnou šanci Sparty vymyslel až Costa, po jehož centru tísněný Zahustel trefil z malého vápna tyč.

Jen se potvrdilo, že Spartě se na Stínadlech nedaří. A v poslední době na hřištích soupeřů obecně. Vždyť venku vyhrála jediný z posledních šesti ligových zápasů...

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 2. kolo:
FK Teplice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jílek - Blažej, Urbanec. ŽK: Ljevakovič - Vácha. Diváci: 14 782.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Hora, Hrubý (82. Dressler), Ljevakovič, Vachoušek (78. Kodeš), Fillo - Potočný (88. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Sparta: Koubek - Kadlec, Mazuch, Costa - Konaté, Mareček, Vácha (75. Zahustel), Dočkal, Čermák (64. Holzer), Frýdek - Lafata (60. Juliš). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: