Hlavní obsah

Chybí nám finální přihrávka, lituje Ščasný

Teplice

Letenští zažívají krusšný vstup do sezóny. Z kvalifikace Ligy mistrů vypadli, na Stínadlech v duelu 2. ligového kola ztratili po remíze 0:0 dva body. Fotbalová Sparta se i v Teplicích hodně trápila, dostat se do šancí byl problém, a z těch, které měla, nevytěžila kromě Zahustelem nastřelené tyče nic. Kouč Pražanů Zdeněk Ščasný však nebyl úplně zklamaný. „Zlepšili jsme se herně, ale chybí nám finální přihrávka, takže výsledkově se nám zápas nepovedl. Přesto jsme předvedli na podzim herně nejlepší výkon," poukazuje letenský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Ščasný udělal proti středečnímu pohárovému duelu v Bukurešti několik změn v sestavě. Poprvé v lize oblékli dres Sparty gólman Tomáš Koubek a záložník Daniel Holzer.

„V brance byl Koubek, což bylo plánované. Vedl si výborně, chytil trestný kop, z jakého jsme tu v minulém utkání inkasovali. Působil velmi klidně a dobře i rozehrával. Uvidíme, co bude dál, kdo dostane přednost v brance. Mazuch hrál proto, že Brabce nemůžeme použít v příštím utkání kvalifikace o Evropskou ligu a Holek není ještě zcela fit. Mareček hrál dobře na jaře a odvedl dobrý výkon i tentokrát. Od Čermáka čekám víc směrem dopředu. Střídající Holzer se mi líbil už v tréninku a na hřišti až na jednu ztrátu míče odvedl dobrý výkon a naši hru na levé straně oživil," řekl ke změnám Ščasný a dodal: „Co se týká Fataie, vedení už je dohodnuté na jeho odchodu, zbývá to jen dotáhnout technicky, proto s námi nebyl."

Dodal také, že bod ze Stínadel bere. „Tady se bude těžko vyhrávat. Teplice hodně zapracovaly na defenzívě."

Čtyři body beru, libuje si Šmejkal

Jeho teplický protějšek Daniel Šmejkal byl s bodem spokojený. „Vzhledem k šancím, které měla obě mužstva, je remíza zasloužená a já ji beru. Jen je škoda, že jsme nedali gól. Po dvou utkáních máme čtyři body, losu jsem se trochu obával, ale měli jsme i štěstí. Proti Spartě jsme byli aktivnější, než před týdnem na Julisce. Jen jsme doma hráli v první půli s přílišným respektem. Měli jsme jednu šanci, ale jinak jsme málo napadali a hodně couvali. Ve druhé půli se naše hra zlepšila," konstatoval Šmejkal.

Radost má i ze čtyř podzimních bodů. „Neinkasovali jsme ještě gól, ale dali jen jeden. Ale čtyři body beru. Musíme dál pracovat, jsme teprve na začátku podzimu," uvědomuje si kouč Teplic.

Reklama

Související témata: