Hlavní obsah

Ligové výkony se nepřibližují pohárovým, mrzí trenéra Trpišovského

Liberec

Jako mužstvo dvou tváří se na začátku sezóny prezentují fotbalisté Slovanu Liberec. Zatímco si na mezinárodní scéně vybojovali postup do play off o Evropskou ligu, v domácí nejvyšší soutěži zatím paběrkují. I tak se dá totiž označit hubený zisk jediného bodu po dvou kolech při souhrnném skóre 1:4. „Je to málo,“ uznává trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš sice v utkání s Jihlavou skóroval, Slovan ale vítězství neslavil.

Článek

Prohra 0:3 v Mladé Boleslavi a plichta 1:1 s Jihlavou. Jak vás znepokojuje tato bilance?

Nezastírám, že jsme nezvládli start do ligy. Chtěli jsme propadák z úvodu odčinit vítězstvím. Zvlášť když nám vyšel začátek v evropských pohárech. V něm hrajeme koncentrovaně, jenže ligové výkony se k tomu nepřibližují. Do celkového vyznění ale zasahují i zdravotní záležitosti. Proti Jihlavě chyběli Ševčík s Vůchem. Breite, který sice nastoupil, nebyl zcela zdravý. Naše hra není ideální ani dobrá a zápas nás kvůli herním nepřesnostem stál hodně sil.

Poprvé se představil Wesley da Silva. Jak byste jej charakterizoval?

Mluví jen portugalsky a je tudíž problémem, že neumí německy ani anglicky. Proto s ním komunikujeme přes tlumočníka. Hrál nižší soutěž v zahraničí a není na tom kondičně na výši. Je v Liberci měsíc a jeho výkon po šedesáti minutách klesá. S jeho nasazením do ligy bylo spojeno určité riziko, ale při absenci Ševčíka jsme moc variant neměli. Da Silva je kvalitním bojovníkem, který hraje agresivně. Chvíli ale bude trvat, než se ještě více zlepší.

Překvapilo vás, jak srdnatě si v jihlavském dresu proti Slovanu počínal bývalý liberecký útočník Michael Rabušic?

Ne. Je to silný a soubojový hráč, který umí udržet míč. Věděli jsme, že půjde do hry v šedesáté minutě. Víckrát pomohl i Liberci svým vstupem do zápasu v jeho průběhu. Pro soupeře je nepříjemným typem, ale je to dobrý kluk a přeji mu, aby mu šla forma nahoru.

Reklama