Hlavní obsah

Matušovič si na penaltu věřil a odčinil Brno

PRAHA

Miroslav Matušovič před čtrnácti dny neproměnil pokutový kop v Brně, v pondělí si na něj přesto znovu troufl. Tentokrát nezaváhal a rozhodl o prvním jarním vítězství fotbalistů Sparty v nejvyšší soutěži.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miroslav Matušovič.

Článek

K rozhodujícímu momentu duelu se Slováckem uvedl: "Penalta se dá jen špatně kopnout, což se mi stalo v Brně. Jinak je dávám. Věřil jsem si na ni, jen jsem se zeptal Karola Kisela, jestli ji chce kopat. Řekl, že si nevěří, tak jsem šel a proměnil." Přiznal ale, že přece jenom nervozitu za nerozhodného stavu cítil.

Byli moc zalezlí

Matušovič konstatoval, že soupeř bránil, jako prakticky všichni soupeři na Letné, v devíti lidech. "To se pak hraje těžko. V takových zápasech rozhodne jedna nebo dvě šance. My jsme si vypracovali čtyři. Diváci jsou hodně netrpěliví, pískají, i když vedeme v poslední minutě, jako by neviděli, kolik mužstev zápasy právě v tom čase rozhodlo. Ale chápu, že od nás chtějí víc. Tyhle tři body jsou ovšem velice důležité. Potřebovali jsme se odrazit, věřím, že teď už se to bude lepšit," oddechl si autor jediného gólu zápasu.

Podle Matušoviče Sparta do soupeře v pondělí bušila. Zřejmě ho uspokojil bezzubý tlak s minimem šancí. "Liberec proti nám měl dvě šance, Brno jednu a oba celky je proměnily. Nám se ty naše proměňovat nedařilo," dodal na vysvětlenou, ale připustil, že v pondělí nebyl hlavně v první půli výkon Sparty nejlepší.

To konstatoval i kouč Stanislav Griga. "Až příchod Šimáka a Doška naši hru rozhýbal, oba si řekli o základní sestavu, ale herní systém na 4-4-2 měnit nebudu. Pospěch si na kraji útoku jen potřebuje zvyknout na novou roli," odmítl přeskupení sparťanských řad, jimž vysloveně chyběl od začátku vysoký útočník, protože centry zůstaly nevyužité. Griga poděkoval lidem, kteří od noci uklízeli na Letné sníh: "V neděli to vypadalo katastrofálně, nakonec jsme hráli na kvalitním trávníku."

Trefil si ruku

Zlomovým momentem byla 68. minuta, kdy Jan Rajnoch zachraňoval na brankové čáře po střele Pospěcha. "Míč mi letěl někam na hrudník, snažil jsem se ho vyrazit kolenem a trefil jsem si ruku. Penalta byla jasná, ale červená karta mě překvapila," přiznal obránce Slovácka.

"Dal se tu uhrát bod, i když nám chyběla Poláchova rozehrávka. Hlavně v první půli jsme Spartu k ničemu nepustili. Bohužel po penaltě se to zlomilo. Už před tím jsme ale měli být v ofenzívě odvážnější," dodal.

Reklama

Související témata: