Hlavní obsah

Antikanonýr Hubáček mohl rozhodnout vršovický večer slávistických legend

Praha

Když už večer klubových legend, tak se vším všudy. Fotbalová Slavia se před ligovým zápasem se Zlínem (2:2) v Edenu loučila se svými dlouholetými hráči Martinem Latkou a Karlem Pitákem. Ve druhé půli se pak poprvé po sedmi letech v sešívaném dresu představil také navrátilec Dušan Švento a Ševcům přišel na pomoc dlouholetý slávista David Hubáček. A měl svůj bývalý klub na lopatě...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaní hráči Zlína po vyrovnávacím gólu Slavie.

Článek
Fotogalerie

„Kanonýr, Hubáček je kanonýr," prozpěvovali fanoušci Slavie na přivítanou svého oblíbeného hráče.

Samozřejmě v dobrém a s velkou nadsázkou. David Hubáček (39) totiž za osm sezón a 199 zápasů v sešívaném dresu vstřelil pouhé dva ligové góly. Celkem za 299 startů v nejvyšší soutěži stihl jen čtyři trefy.

O to větší paradox, že právě populární antikanonýr Hub mohl duel definitivně převážit na stranu Zlína, který prakticky celý zápas vedl. Za stavu 1:2 vyslal parádní prudkou střelu, kterou domácí gólman Pavlenka, ještě parádněji vyrazil. A v poslední sekundě nastavení pak Mešanovič vyrovnal a obral Zlín o senzační výhru.

„Před zápasem bychom bod brali všema deseti, takhle je ovšem dost krutý. Moje rána letěla dobře, ale mají tady také dobře trénované brankáře, takže mi to chytil," usmívá se Hubáček hořce.

Sešívaní museli odbíhat na záchod

V roce 2005 začínal ve Slavii právě spolu se Šventem, takže v pondělním podvečeru došlo v Edenu k dojemnému setkání. „Jsem hrdý, že jsem si mohl s Hubem ve Slavii zahrát. Objali jsme se a pozdravili se. Je jen dobře, že také Davida fanoušci přivítali. Já si také užil svého návratu, takže se dostalo na každého," líčí Dušan Švento (31).

Domácí zachránili bod jen chvíli poté, co fanoušci začali skandovat „Uhrin ven!". „Já je nevnímal, skandování jsem neslyšel. Nebudu je tedy ani komentovat," říká kouč Dušan Uhrin.

Jeho tým se po návratu z úspěšné pohárové odvety s Rio Ave potýkal s nepříjemnostmi.

„V Portugalsku jsme něco chytli, až osm hráčů a někteří trenéři měli střevní potíže a po rozcvičení i o poločase museli na záchod. Za to se však nechci schovávat. Představuji si to jinak, první poločas jsme prolajdali," kaboní se Uhrin.

Zlín dohrával v deseti

„Mám smíšené pocity. Užil jsem si návratu, ale remíza doma je zklamáním," uvědomuje si Dušan Švento. „Jsem šťastný za vyrovnávací gól, přimotal jsem se i k prvnímu. Jinak to ale bylo špatné, takže zlatý bod," souhlasí s ním Muris Mešanovič.

Ševci dohrávali o deseti bez zraněného Pazdery a po vyrovnání popadali zoufale na trávník. Senzaci měli opravdu na dosah... „Remíza je možná spravedlivá, ale vzhledem k průběhu se s ní těžko srovnáváme. Žiju současností, přesto mě mrzí, že jsme poprvé v historii mohli na Slavii vyhrát. V závěru hrála vabank a my jsme to o deseti neustáli. Hráli jsme náročný běhavý fotbal, ztrátu jednoho hráče jsme v závěru pocítili. Na to jsme doplatili," zoufá si trenér Bohumil Páník.

Reklama